Blijgevig Borne voldaan in de ruststand
‘BLIKSEMACTIE’ ROND DE FEESTDAGEN LEVERT BIJNA 25 MILLE OP

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een doneeractie de stille armoede te lijf te gaan, is enkele maanden na dato vooralsnog geëindigd in een eclatant succes. Met de nadruk op ‘vooralsnog’, want het zou zomaar kunnen dat de actie nog eens nieuw leven wordt ingeblazen. Het succes zit ‘m op de allereerste plaats in de opbrengst. “Om precies te zijn is er 24.817 euro bij elkaar gebracht”, aldus Ton Tammerveld van het Lokaal Fonds Borne, een van de initiatiefnemers. “Daarmee hebben we 224 gezinnen en alleenstaanden hun zo gewenste steuntje in de rug kunnen geven met bonnen voor de supermarkt en een cadeaupas.”

 

Focus op energiecadeautje

Daar houdt het gevoel van tevredenheid overigens niet mee op. Het is vooral ook de samenwerking tussen de verschillende partijen (Noodfonds Borne, Lokaal Fonds Borne en Wijkracht, samen met de aanjagers Nathalie Baartman, Laura Reymer van het Kulturhus en dorpsmanager Ruben Baartman) die het nodige effect hebben geressorteerd. Wim ten Bloemendal van het Noodfonds daarover: “Toen we de actie in november startten lag de focus vooral op het doorsluizen van het Haagse energiecadeautje van tweemaal 190 euro naar mensen die door de energiecrisis echt acuut in de problemen kwamen, maar gaandeweg kwamen er met name via partijen als het Noodfonds ook aanvragen om hulp om andere redenen. Zo kregen we meer grip op plekken waar de echte nood lag. En het is fantastisch dat we daar effectief op konden inspelen.”

 

Zoals gezegd gaat Blijgevig Borne vanaf nu in de ruststand. Het initiatief was immers ook als tijdelijke bliksemactie bedoeld. Dat betekent echter niet dat het nu allemaal over en uit is. “Nee, natuurlijk”, klinkt het resolute antwoord van Laura Reymer. “Dat zou ook eeuwig zonde zijn. Het vehikel staat immers, we hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden. Als ons signalen bereiken dat er aan het eind van het jaar opnieuw een sterke behoefte is aan de blijgevigheid van Borne, kunnen en zullen we het stokje dan ook zo weer oppakken.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gewoon omdat het leuk en lekker is

Wekelijks trekt de Rolstoelwandelgroep Borne er met zo’n 15 bewoners van Het Dijkhuis, de...
01-06-2023

Nog één keer de focus op Maria

Meimaand Mariamaand. De oudere generatie werd het met de paplepel ingegoten. En tot op de dag...
30-05-2023

Bouwbureau Twente speelt in op veranderingen

ADVERTORIAL • In kenniscentrum Het Spanjaard aan de Stationsstraat in Borne is Bouwbureau...
24-05-2023

Johan Meijer in gesprek met Rob Munsterhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
20-05-2023

Lions schuiven 1.325 kistjes over de toonbank

Tot 19.00 uur vanavond gaan er bij de voordeur van restaurant Dorset exact 1.325 aspergekistjes...
16-05-2023

Donzige dotjes stelen de show

Het is niet nieuw, maar toch ook weer wel. Ieder jaar weer, ergens in het voorjaar, breekt...
16-05-2023