Handtekeningen gezet. Aan de slag.
WERK IN SPANJAARDSWIJK KAN BEGINNEN

Handtekeningen gezet. Aan de slag.

Woensdagmiddag werden door wethouder David Vermorken en Paul Bonekamp van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de revitalisering van de Spanjaardswijk. En dat betekent dat er stappen gemaakt kunnen worden om de vooroorlogse wijk weer bij de tijd te krijgen en noodzakelijke werkzaamheden op het gebied van infra, groen, riolering en verlichting te kunnen starten.
 

Trotse Dusseldorp

Dusseldorp is in z’n nopjes met de nieuwe opdracht. Paul Bonekamp: “Omdat het in Borne is hebben we extra ons best gedaan om een goed plan neer te leggen en de goede mensen voor de klus vrij te maken. We zijn super trots en heel blij dat deze opdracht, zo lekker dichtbij, ons gegund is. We gaan ons best doen een heel mooi eindresultaat neer te zetten!” Dusseldorp heeft zich in de aanbestedingsprocedure onderscheiden door onder andere een doortimmerd participatieplan.
 

Participatie

En dat is in het project een belangrijke pijler. Vele betrokken wijkbewoners denken al maanden mee en, heel bijzonder, in het bouwteam nemen ook twee wijkbewoners deel: Tom ten Voorde en Wouter Husken. Zij zullen de buurt vertegenwoordigen en zo goed mogelijk alle belangen inbrengen. Daarnaast zijn er al actieve werkgroepen die zich elk op een ander aspect storten.
 

Einde werkzaamheden voorzien maart 2025

“Ik ben blij te zien dat er hier zoveel enthousiaste buurtbewoners zijn”, zei wethouder David Vermorken. “Dat is juist de kracht van dit project. Hoe mooi is het om dit te doen met een bedrijf uit Borne? De aanbestedingsprocedure is uiteraard objectief geweest, maar het is natuurlijk geen verrassing dat het beste bedrijf in Borne zit”, grapte hij. Vermorken heeft er alle vertrouwen in dat er aan het einde van het traject ‘iets heel moois is neergezet’.
 

Dat einde van het traject wordt verwacht aangebroken te zijn omstreeks maart 2025. Voor het zover is zal er eerst nog een ontwerp moeten komen, met inbreng van vele partijen. Rond de komende zomer zal dat ontwerp er zijn. Het bouwteam gaat er morgen al mee aan de slag. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Raad akkoord met flexwoningen Tichelkampweg

Dinsdagavond stemde de gemeenteraad in grote meerderheid in met de realisatie van 20-24...
30-05-2023

Nieuwe manier van maaien

Er moeten met Twente Milieu nieuwe afspraken gemaakt worden over het beheer en onderhoud van de...
27-05-2023

Voorzichtige start Bornse Dromen Dagen

Noud en Beau willen meer speeltoestellen op de Pellenhof in Oud Borne. Een glijbaan lijkt hen...
25-05-2023

Gemeente overwoog Carmelitessenklooster te kopen

In 2019 verlieten de laatste zusters het Carmelitessenklooster in Zenderen. Sindsdien staat het...
25-05-2023

Borne steunt IJsbaan Twente

De gemeente draagt 24.000 euro – een euro per inwoner - bij aan het overeind houden van de...
23-05-2023

BorneBoeit vandaag 10 jaar online

Vandaag is het op de kop af tien jaar geleden dat BorneBoeit werd gelanceerd. Het platform -...
22-05-2023