Handtekeningen gezet. Aan de slag.
WERK IN SPANJAARDSWIJK KAN BEGINNEN

Handtekeningen gezet. Aan de slag.

Woensdagmiddag werden door wethouder David Vermorken en Paul Bonekamp van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de revitalisering van de Spanjaardswijk. En dat betekent dat er stappen gemaakt kunnen worden om de vooroorlogse wijk weer bij de tijd te krijgen en noodzakelijke werkzaamheden op het gebied van infra, groen, riolering en verlichting te kunnen starten.
 

Trotse Dusseldorp

Dusseldorp is in z’n nopjes met de nieuwe opdracht. Paul Bonekamp: “Omdat het in Borne is hebben we extra ons best gedaan om een goed plan neer te leggen en de goede mensen voor de klus vrij te maken. We zijn super trots en heel blij dat deze opdracht, zo lekker dichtbij, ons gegund is. We gaan ons best doen een heel mooi eindresultaat neer te zetten!” Dusseldorp heeft zich in de aanbestedingsprocedure onderscheiden door onder andere een doortimmerd participatieplan.
 

Participatie

En dat is in het project een belangrijke pijler. Vele betrokken wijkbewoners denken al maanden mee en, heel bijzonder, in het bouwteam nemen ook twee wijkbewoners deel: Tom ten Voorde en Wouter Husken. Zij zullen de buurt vertegenwoordigen en zo goed mogelijk alle belangen inbrengen. Daarnaast zijn er al actieve werkgroepen die zich elk op een ander aspect storten.
 

Einde werkzaamheden voorzien maart 2025

“Ik ben blij te zien dat er hier zoveel enthousiaste buurtbewoners zijn”, zei wethouder David Vermorken. “Dat is juist de kracht van dit project. Hoe mooi is het om dit te doen met een bedrijf uit Borne? De aanbestedingsprocedure is uiteraard objectief geweest, maar het is natuurlijk geen verrassing dat het beste bedrijf in Borne zit”, grapte hij. Vermorken heeft er alle vertrouwen in dat er aan het einde van het traject ‘iets heel moois is neergezet’.
 

Dat einde van het traject wordt verwacht aangebroken te zijn omstreeks maart 2025. Voor het zover is zal er eerst nog een ontwerp moeten komen, met inbreng van vele partijen. Rond de komende zomer zal dat ontwerp er zijn. Het bouwteam gaat er morgen al mee aan de slag. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024