Lars, Jasper en Job maken Borne veiliger
BURGEMEESTER JAN PIERIK HULDIGT BESTE ‘CYBER AGENTS’

Lars, Jasper en Job maken Borne veiliger

Cybercriminaliteit. We hebben er allemaal weleens van gehoord. Digitale ongewenstheid die steeds grotere vormen aanneemt. Om die reden wordt ook de jeugd aan alle kanten ‘bewerkt’ om ertegen gewapend te zijn, voor nu en later. Een van die middelen is de online game Hackshield, waarin jongeren tussen de 8 en 12 jaar spelenderwijs weerbaar wordt gemaakt. Ook vanuit de gemeente Borne wordt deelname aan het spel gestimuleerd. Maandagmiddag werden de drie beste spelers, Lars Huisken, Jasper Drent en Job Steunenberg, door burgemeester Jan Pierik gehuldigd omdat ze in de afgelopen periode de beste cyber agents van Borne bleken.
 

Het zou te ver voeren om hier in detail aan te geven wat de online game precies behelst, maar in grote lijnen komt het erop neer dat de deelnemende kinderen kennis maken met verschillende thema’s, vragen beantwoorden en zogenaamde ‘shields’ kunnen verdienen als bewijs dat ze op de hoogte zijn van de online do’s en don’ts.
 

‘Heel knap’

Apetrots en geflankeerd door hun ouders en een enkele opa en oma zaten ze maandagmiddag dan ook in de raadszaal van het gemeentehuis om de huldiging te ondergaan. Burgemeester Jan Pierik wist te melden dat er in Borne inmiddels 160 cyber agents zijn en dat ‘ie het ‘heel knap’ vond dat ze aan het spel hadden meegedaan. “Want ik voorspel jullie dat de wereld van de cybercriminaliteit nog veel groter wordt en dus is het goed dat jullie hebben laten zien wat je ertegen kunt doen.”
 

Ook Linda van de politie, die bij het spel betrokken is, toonde zich enthousiast. “Dit is supergaaf. Ik ben echt heel blij met jullie”, zei ze “en hoop dat andere kinderen hiermee worden aangezet om er ook aan mee te doen.” Als beloning kregen de kersverse cyber agents van haar een onderscheiding opgespeld en een tas met cadeautjes aangereikt. Namens de gemeente Borne ondertekende de burgemeester vervolgens een oorkonde die de drie kampioenen werd overhandigd. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Raad akkoord met flexwoningen Tichelkampweg

Dinsdagavond stemde de gemeenteraad in grote meerderheid in met de realisatie van 20-24...
30-05-2023

Nieuwe manier van maaien

Er moeten met Twente Milieu nieuwe afspraken gemaakt worden over het beheer en onderhoud van de...
27-05-2023

Voorzichtige start Bornse Dromen Dagen

Noud en Beau willen meer speeltoestellen op de Pellenhof in Oud Borne. Een glijbaan lijkt hen...
25-05-2023

Gemeente overwoog Carmelitessenklooster te kopen

In 2019 verlieten de laatste zusters het Carmelitessenklooster in Zenderen. Sindsdien staat het...
25-05-2023

Borne steunt IJsbaan Twente

De gemeente draagt 24.000 euro – een euro per inwoner - bij aan het overeind houden van de...
23-05-2023

BorneBoeit vandaag 10 jaar online

Vandaag is het op de kop af tien jaar geleden dat BorneBoeit werd gelanceerd. Het platform -...
22-05-2023