Bode Hans Beld trots op 50 jaar Borne
BESCHEIDEN AMBTENAAR GENIET NOG ELKE DAG VAN ZIJN ROL IN GEMEENTEHUIS

Bode Hans Beld trots op 50 jaar Borne

Wie deze dagen het gemeentehuis aan het Rheineplein binnenstapt, ontkomt er haast niet aan. Hans Beld, een van de drie bodes, is er vijftig jaar in dienst. En dat mag eenieder weten. Ballonnen, vlaggetjes, borden en een heuse imitatie-Hans op een van de bankjes zeggen alles. De bescheiden en altijd goedwillende ambtenaar ondergaat het allemaal lachend. Afgelopen zaterdag was de officiële dag, volgende week woensdagmiddag wordt het uitbundig gevierd.
 

Begonnen als leerling-timmerman

De inmiddels 65-jarige jubilaris woont in Albergen (!), is getrouwd en heeft drie kinderen. Op 15-jarige leeftijd begon hij als leerling-timmerman. “De gemeente had destijds nog een eigen bestand met huurwoningen en daar mocht ik het onderhoud aan doen. Leuk werk en vaak buiten.” Nadat het destijds nieuwe gemeentehuis werd betrokken, kreeg Hans de functie van huismeester toebedeeld en werd hij verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud. In 1997 promoveerde hij opnieuw en mocht ‘ie zich bode gaan noemen.
 

Terugkijkend op die laatste periode zegt hij dat dit ongetwijfeld zijn allerleukste tijd was. En ís, want nog elke dag geniet hij met volle teugen van zijn dienstbare rol naar inwoners en collega’s. “Je hebt natuurlijk heel veel contact met mensen, verricht de dagelijkse taken als het lopen van de postrondes, draagt de verantwoordelijkheid voor de facilitaire zaken, bent aanwezig tijdens de vergaderingen die ook vaak in de avonduren plaatsvinden en zo meer.”
 

Aaneenschakeling van mooie momenten

Maar ook zijn betrokkenheid bij andere zaken maken het dienstverband voor hem tot een uiterst plezierige. “En dan doel ik vooral op de plechtigheden op 4 mei. Dat vind ik toch jaarlijks een van de hoogtepunten, waarbij ik de herdenkingen mede help voorbereiden en verzorgen. Maar ook mijn betrokkenheid bij de veteranen en natuurlijk de trouwerijen waarbij ik de ambtenaar assisteer, vind ik altijd geweldig leuk. Ja echt, het bode-zijn ervaar ik als een aaneenschakeling van mooie momenten.” Al geeft hij grif toe dat de tijden allemaal wel zijn veranderd. “De mensen zijn veel mondiger geworden, sneller ontevreden ook en dat vind ik soms best wel jammer.”
 

Op de vraag of hij - áls hij de kans zou krijgen - het allemaal nog eens op dezelfde wijze zou willen overdoen, hoeft hij niet lang na te denken. “O ja, zeker weten. Maar ik ben ook nog niet weg hè… Volgend jaar september bereik ik pas mijn pensioendatum, dus voorlopig ga ik lekker door!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 04 mei 2023
50 jaar - da's een hele lange tijd - terug naar 1973 ... toen was ik 13, maar een paar jaar later toch jou ontmoet - denk rond 1976, 1977 , 1978 .. oh jee - inderdaad alle commentaren die ik hier lees kloppen als een bus! De perfecte gastheer voor de gemeente Borne en dus Hans, proficiat met dit 50 jarig jubileum!
Jan Immerman — 21 apr 2023
Hans, van harte proficiat met deze mijlpaal.
Je bent een echte gastheer van de gemeente Borne.
Jan Janssen — 21 apr 2023
Hans, van harte proficiat met het bereiken van deze mijlpaal. Ik ben inmiddels al 15 jaar met pensioen maar ik herinner me jou nog als de dag van gisteren. Altijd goed gemutst en positief. Een fijn feestje gewenst volgende week.
Saskia Morsink — 21 apr 2023
Hans, je bent een aanwinst voor de gemeente Borne. Altijd dienstbaar en vrolijk. En niet alleen een huismeester maar ook een meester in Wordfeud!
Freke — 21 apr 2023
Goh Hans, al 50 jaar, maar zo lang ken ik je (net) niet. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan je optreden in het gemeentehuis,: altijd met een stralende lach, nooit een slecht humeur en altijd: “Ja dat doe ik even “ of bereid ergens een oplossing voor te zoeken. Je blijft nog even maar daarna zal
“ het-gemeentehuis” je missen. Geniet van je feestje volgende week.
Cor Woudstra — 21 apr 2023
Altijd dienstbaar, hulpvaardig en in voor een grap. Hans gefeliciteerd met dit mooie lustrum.
Geniet van je laatste jaar als bode.
Bram Donkers — 20 apr 2023
Hoi Hans, mijn leukste herinnering is jouw hulp en echt plezier als ik moest optreden als 'malle' bij de sleuteloverdracht met karnaval. Dienstbaarheid ten top.
Miranda — 20 apr 2023
Hans, het was jarenlang een feest om met jou te mogen werken! Gelukkig voor Borne ben je daar nog even 👍

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024