EHBO Borne trakteert zichzelf op rugtassen
PRAKTISCH ‘PRESENT’ TER GELEGENHEID VAN 85-JARIG JUBILEUM

EHBO Borne trakteert zichzelf op rugtassen

Komende zaterdag is het precies 85 jaar geleden dat de KNV EHBO Borne werd opgericht. En alhoewel de vereniging een aantal roerige, of beter gezegd stille jaren achter de rug heeft, hebben de leden er alle vertrouwen in ook de honderd wel te zullen halen. “Maar dan moet er wel wat gebeuren en hebben we ook nieuwe, vooral jongere aanwas nodig”, vertelt Gerda Wolters-Pouwels, de voorzitter.
 

Voor het geval dat…

De leden van de EHBO-Borne vormen een vast en onmisbaar onderdeel van de vele (sport)evenementen die door het jaar heen in onze gemeente plaatsvinden. In hun blauwe met fluorescerend geel afgezette werkkleding zijn ze steevast stand-by. Voor het geval dat… Alleen kwam er de laatste drie jaar allemaal weinig van. “Geen evenementen, er gebeurde helemaal niets”, aldus Gerda. “En dat betekende ook dat onze inkomsten volledig opdroogden. Gelukkig konden we vorig jaar voor het eerst in lange tijd weer collecteren. Vandaar dat we ons ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan nu zelf maar trakteren op een aantal heel praktische rugtassen.”
 

Trots toont ze de inhoud van het eveneens in blauw en geel uitgevoerde hulpstuk, dat is volgepakt met verband en andere attributen om de eerste hulp te kunnen verlenen. “Eigenlijk opteerden we voor de officiële EHBO-rugtas, maar daar is sinds de oorlog in Oekraïne niet meer aan te komen. Dit is echter een perfecte vervanger en zóveel beter en praktischer dan de koffer die we altijd met ons meesleepten.”
 

Jonge aanwas noodzakelijk

Het jubileum wordt zaterdag gevierd met een uitje naar Natura Docet in Denekamp en een etentje. Hoeveel er van de 53 leden precies meegaan blijft nog even de vraag, want we hebben ook een aantal oudere leden, vertelt ze. Waarmee de noodzaak van jonge aanwas nogmaals wordt onderstreept. “Ik kan het mensen echt aanraden”, aldus de voorzitter op wervende toon. “Het helpen van mensen is heel dankbaar, we hebben een leuk team en je steekt er ook nog eens wat van op, bijvoorbeeld tijdens de zeven herhalingsavonden per jaar.” Potentiële EHBO-ers kunnen contact opnemen via ehboborne@home.nl. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 20 apr 2023
Gefeliciteerd en dank voor al het mooie werk dat jullie al heel veel jaren in het openluchttheater Hertme hebben verricht. Altijd prettige samenwerking. Blijf welkom

Gewoon omdat het leuk en lekker is

Wekelijks trekt de Rolstoelwandelgroep Borne er met zo’n 15 bewoners van Het Dijkhuis, de...
01-06-2023

Nog één keer de focus op Maria

Meimaand Mariamaand. De oudere generatie werd het met de paplepel ingegoten. En tot op de dag...
30-05-2023

Bouwbureau Twente speelt in op veranderingen

ADVERTORIAL • In kenniscentrum Het Spanjaard aan de Stationsstraat in Borne is Bouwbureau...
24-05-2023

Johan Meijer in gesprek met Rob Munsterhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
20-05-2023

Lions schuiven 1.325 kistjes over de toonbank

Tot 19.00 uur vanavond gaan er bij de voordeur van restaurant Dorset exact 1.325 aspergekistjes...
16-05-2023

Donzige dotjes stelen de show

Het is niet nieuw, maar toch ook weer wel. Ieder jaar weer, ergens in het voorjaar, breekt...
16-05-2023