EHBO Borne trakteert zichzelf op rugtassen
PRAKTISCH ‘PRESENT’ TER GELEGENHEID VAN 85-JARIG JUBILEUM

EHBO Borne trakteert zichzelf op rugtassen

Komende zaterdag is het precies 85 jaar geleden dat de KNV EHBO Borne werd opgericht. En alhoewel de vereniging een aantal roerige, of beter gezegd stille jaren achter de rug heeft, hebben de leden er alle vertrouwen in ook de honderd wel te zullen halen. “Maar dan moet er wel wat gebeuren en hebben we ook nieuwe, vooral jongere aanwas nodig”, vertelt Gerda Wolters-Pouwels, de voorzitter.
 

Voor het geval dat…

De leden van de EHBO-Borne vormen een vast en onmisbaar onderdeel van de vele (sport)evenementen die door het jaar heen in onze gemeente plaatsvinden. In hun blauwe met fluorescerend geel afgezette werkkleding zijn ze steevast stand-by. Voor het geval dat… Alleen kwam er de laatste drie jaar allemaal weinig van. “Geen evenementen, er gebeurde helemaal niets”, aldus Gerda. “En dat betekende ook dat onze inkomsten volledig opdroogden. Gelukkig konden we vorig jaar voor het eerst in lange tijd weer collecteren. Vandaar dat we ons ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan nu zelf maar trakteren op een aantal heel praktische rugtassen.”
 

Trots toont ze de inhoud van het eveneens in blauw en geel uitgevoerde hulpstuk, dat is volgepakt met verband en andere attributen om de eerste hulp te kunnen verlenen. “Eigenlijk opteerden we voor de officiële EHBO-rugtas, maar daar is sinds de oorlog in Oekraïne niet meer aan te komen. Dit is echter een perfecte vervanger en zóveel beter en praktischer dan de koffer die we altijd met ons meesleepten.”
 

Jonge aanwas noodzakelijk

Het jubileum wordt zaterdag gevierd met een uitje naar Natura Docet in Denekamp en een etentje. Hoeveel er van de 53 leden precies meegaan blijft nog even de vraag, want we hebben ook een aantal oudere leden, vertelt ze. Waarmee de noodzaak van jonge aanwas nogmaals wordt onderstreept. “Ik kan het mensen echt aanraden”, aldus de voorzitter op wervende toon. “Het helpen van mensen is heel dankbaar, we hebben een leuk team en je steekt er ook nog eens wat van op, bijvoorbeeld tijdens de zeven herhalingsavonden per jaar.” Potentiële EHBO-ers kunnen contact opnemen via ehboborne@home.nl. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 20 apr 2023
Gefeliciteerd en dank voor al het mooie werk dat jullie al heel veel jaren in het openluchttheater Hertme hebben verricht. Altijd prettige samenwerking. Blijf welkom

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024