Vol programma Koningsdag
WOENSDAG VIERDE EDITIE KONINGSAVOND EN VEEL ACTIVITEITEN OP DONDERDAG

Vol programma Koningsdag

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met woensdagavond een concert op het Dorsetplein, en verschillende activiteiten op donderdag. Natuurlijk is er de traditionele rommelmarkt, maar op het programma staan ook veel activiteiten voor de jeugd, een sportplein met allerhande demonstraties en sportieve uitdagingen en de brandweer geeft traditiegetrouw vlammende shows op het plein voor het Kulturhus.
 

Net als vorig jaar begint Koningsdag in Borne al op 26 april. Want woensdagavond is het Dorsetplein het decor van de vierde editie van Koningsavond. En tijdens deze editie staat er een nieuwe liveband op de planken. Broadway timmert al geruime tijd aan de weg, en is niet meer weg te denken uit het feestcircuit. En dit jaar maken ze dus ook van Koningsavond in Borne een feest. Het concert begint om 20.00 uur.
 

Rommelmarkt en veel meer

Op Koningsdag breiden de activiteiten zich uit over het hele centrum. Met de traditionele rommelmarkt die vanaf 06.00 uur door het dorp slingert, en in de middag een afsluitend concert op het Dorsetplein met opnieuw Broadway. En daar tussenin hoeft niemand zich te vervelen. Genoeg te doen op het Rheineplein waar kinderen zich kunnen vermaken op de diverse springkussens, van mini-uitvoering in de peuterzone tot een heuse stormbaan voor de oudere jeugd. Ook valt er van alles te knutselen en is er muziek van DJ Joris.
 

Op het plein voor Lidl zijn verschillende sportverenigingen aanwezig. Dansen, voetballen, tennissen en korfballen, het kan er allemaal. Of je gewoon vergapen aan de kunsten van de turners van Borne’28.
 

Je ogen uitkijken kan ook op het plein voor het Kulturhus waar de brandweer zorgt voor spectaculaire demonstraties.
 

Opening en kroonjuweel

Om 10.00 uur wordt Koningsdag officieel geopend door de herauten, waarna de voorzitter van het Oranjecomité en burgemeester Jan Pierik het woord tot de feestgangers zullen richten. Vlak daarna zal bekend gemaakt worden wie zich dit jaar het ‘Kroonjuweel van Borne’ mag noemen en waarom.
 

Een half uurtje later vieren gedecoreerde inwoners hun eigen feestje in ‘t Dijkhuis onder het genot van muziek en een hapje en een drankje.
 

En als Broadway om ongeveer 18.30 uur de laatste klanken laat horen op het Dorsetplein, dan zit de bomvol gevulde Koningsdag er weer op. Dan kunnen de verkopertjes hun winsten gaan tellen en alvast vooruitkijken naar volgend jaar. (AJ)
 

Zie voor het volledige programma onze uit-agenda of de website van het Oranjecomité Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024