Vol programma Koningsdag
WOENSDAG VIERDE EDITIE KONINGSAVOND EN VEEL ACTIVITEITEN OP DONDERDAG

Vol programma Koningsdag

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met woensdagavond een concert op het Dorsetplein, en verschillende activiteiten op donderdag. Natuurlijk is er de traditionele rommelmarkt, maar op het programma staan ook veel activiteiten voor de jeugd, een sportplein met allerhande demonstraties en sportieve uitdagingen en de brandweer geeft traditiegetrouw vlammende shows op het plein voor het Kulturhus.
 

Net als vorig jaar begint Koningsdag in Borne al op 26 april. Want woensdagavond is het Dorsetplein het decor van de vierde editie van Koningsavond. En tijdens deze editie staat er een nieuwe liveband op de planken. Broadway timmert al geruime tijd aan de weg, en is niet meer weg te denken uit het feestcircuit. En dit jaar maken ze dus ook van Koningsavond in Borne een feest. Het concert begint om 20.00 uur.
 

Rommelmarkt en veel meer

Op Koningsdag breiden de activiteiten zich uit over het hele centrum. Met de traditionele rommelmarkt die vanaf 06.00 uur door het dorp slingert, en in de middag een afsluitend concert op het Dorsetplein met opnieuw Broadway. En daar tussenin hoeft niemand zich te vervelen. Genoeg te doen op het Rheineplein waar kinderen zich kunnen vermaken op de diverse springkussens, van mini-uitvoering in de peuterzone tot een heuse stormbaan voor de oudere jeugd. Ook valt er van alles te knutselen en is er muziek van DJ Joris.
 

Op het plein voor Lidl zijn verschillende sportverenigingen aanwezig. Dansen, voetballen, tennissen en korfballen, het kan er allemaal. Of je gewoon vergapen aan de kunsten van de turners van Borne’28.
 

Je ogen uitkijken kan ook op het plein voor het Kulturhus waar de brandweer zorgt voor spectaculaire demonstraties.
 

Opening en kroonjuweel

Om 10.00 uur wordt Koningsdag officieel geopend door de herauten, waarna de voorzitter van het Oranjecomité en burgemeester Jan Pierik het woord tot de feestgangers zullen richten. Vlak daarna zal bekend gemaakt worden wie zich dit jaar het ‘Kroonjuweel van Borne’ mag noemen en waarom.
 

Een half uurtje later vieren gedecoreerde inwoners hun eigen feestje in ‘t Dijkhuis onder het genot van muziek en een hapje en een drankje.
 

En als Broadway om ongeveer 18.30 uur de laatste klanken laat horen op het Dorsetplein, dan zit de bomvol gevulde Koningsdag er weer op. Dan kunnen de verkopertjes hun winsten gaan tellen en alvast vooruitkijken naar volgend jaar. (AJ)
 

Zie voor het volledige programma onze uit-agenda of de website van het Oranjecomité Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023