‘Hartstikke, hartstikke, hartstikke bedankt!’
SACCO, DE ‘AANSTICHTER’ VAN HET KROONJUWEEL, OP ZONOVERGOTEN KONINGSDAG:

‘Hartstikke, hartstikke, hartstikke bedankt!’

Het zijn niet de woorden van Koning Willem-Alexander na de viering van zijn Koningsdag in Rotterdam, maar ze komen uit de mond van Sacco van Munster, die enige tijd geleden op het spoor belandde na een incident met voetbalsupporters op het perron in Borne. Hij sprak ze uit bij de officiële start van Koningsdag 2023, waar hij een oranjetaart aan drie redders mocht overhandigen die hem weer net op tijd van de rails trokken. De drie kregen het Kroonjuweel 2023 overhandigd, als zijnde een bijzonder dank je wel voor een evenzo bijzonder geleverde prestatie.
 

De drie - Joris Nieuwkamp, Christian Geelen en Kevin Hultink - zijn de representanten van een groep van twaalf die Sacco op 22 januari voor een mogelijk wisse dood wisten te behoeden. “Anders was ik er inderdaad waarschijnlijk niet meer geweest en had ik hier nu niet gestaan”, klinkt het vol dankbaarheid. Overigens worden de twaalf op 11 mei ook nog eens bedankt door burgemeester Jan Pierik tijdens een speciale ontvangst in het gemeentehuis.
 

In de vroege uurtjes

Met deze feestelijke uitreiking kon de Koningsdag in Borne echt van start. Al was ‘ie voor een heleboel mensen al heel wat uurtjes gaande, want het was nog nacht toen de eersten al hun plekje innamen op de rommelmarkt die traditioneel de massale oranje basis vormt van alle feestelijkheden in het dorp. Feestelijkheden die woensdagavond al een koude start beleefden met een eerste optreden van Broadway op het Dorsetplein. De muziek én de gezelligheid van het in groten getale opgekomen publiek zorgden echter voor de warme injectie.
 

Extra bonus

Het was de sfeer die vandaag, met nog eens een uitbundig schijnend Oranjezonnetje als extra bonus, moeiteloos werd doorgetrokken. Of het nu op de overvolle terrassen was, bij de brandweerdemonstraties vóór het Kulturhus, op het Rheineplein waar diverse springkussens aanlokkelijk stonden opgesteld, bij het rad van avontuur van Scouting St. Stephanus Martina op de Bolkshoek óf op het nieuwe Sportplein bij Lidl, waar bijvoorbeeld getennist en gekorfbald kon worden. Om nog maar te zwijgen over de lange mat die voor vele ooh’s en aah’s zorgden en de andere uitdagingen, waaronder streetsoccer en dansen.
 

Heel anders, maar zeker niet minder feestelijk, was de aubade in Het Dijkhuis waar het atrium was volgestroomd met gedecoreerden en hun familie. Daaronder natuurlijk de acht die gisteren pas hun onderscheiding kregen, maar zeker ook alle gelukkigen die in voorgaande jaren al door de Koning in het zonnetje werden gezet. En zo valt er voor ieder vandaag wel iets leuks te beleven. De editie 2023 wordt vanmiddag afgesloten zoals het gisteravond begon. Opnieuw is het namelijk Broadway dat de muziekliefhebbers op het Dorsetplein met een spetterend concert, maar nu onder meer aangename omstandigheden, gaat verwennen. (DdG/RH/AJ/BM)

 

(Hieronder een selectie van de vele foto’s van Dirk de Graaf en Raymond Hofsté . Meer op onze Facebookpagina)
 

 

Koningsdag 2023

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 04 mei 2023
Terecht hulde aan Sacco en zijn 12 redders - deze verdienen in het zonnetje te worden gezet. Hoop dat diegenen die Sacco dit hebben aangedaan bestraft zijn.

Verder; mooie fotoserie van Borne Boeit die de juiste sfeer van een gemoedelijke Koningsdag weergeeft.
Rita Steffens — 29 apr 2023
Goedemorgen ik wou toch iets kwijt ik was zeer benieuwd dat Denise bosch nog bij het stukje van de mooie taart de kroon had moeten staan ik vindt dat ze gemeld had moeten staan vrg rita Steffens
Marko Zwier — 27 apr 2023
Ook Sacco is een held. Want die kwam voor een andere op. Alleen ging dat bijna fataal mis. Dus gelukig waten die andere erbij.

 

 

Vermakelijk slagveld in hectisch Borne

De Franken tegen de Saksen, Harrie’s Harem tegen De dwarse Hedevelders, de Oazelerstroat...
16-09-2023

Alle appels en peren zijn welkom in Azelo

Op zondagmiddag 1 oktober vindt er in het hart van Azelo, de buurtschap tussen Borne en Hof van...
11-09-2023

Een eigen bankje voor Arie de Jager

“Ik word hier als een koning behandeld! Willem-Alexander moest eens weten. Die zou er nog...
09-09-2023

Bornse koren zingen in Rheine

Komend weekend staat Rheine, de Duitse partnerstad van Borne, in het teken van het jaarlijkse...
05-09-2023

Danny Vera schittert in Openluchttheater

Na Ilse DeLange afgelopen donderdag, trad zaterdagavond wederom een Nederlandse topartiest op in...
03-09-2023

Ilse DeLange is weer thuis in Hertme

Tien jaar geleden stond Ilse DeLange op dezelfde plek als donderdagavond. In een uitverkocht...
31-08-2023