Fairtrade Borne viert feest en trakteert
09-05-2023
CADEAUDOZEN VOOR DE GEMEENTE ALS EEN WELGEMEEND DANK JE WEL

Fairtrade Borne viert feest en trakteert

Deze week is het Fairtrade Week. “En dat mag worden gevierd”, aldus Dini Menheere en Miriam Oude Wolbers, resp. voorzitter en secretaris van Fairtrade Borne. Samen met zo’n 80 andere gemeenten in ons land (waaronder Hellendoorn/Nijverdal en Hof van Twente in onze regio) zetten ze zich onverminderd in om aandacht te vragen voor ‘eerlijke handel’ en zo bij te dragen aan een eerlijke wereld voor iedereen. Dinsdagmiddag stonden beiden op de stoep bij burgemeester Jan Pierik en wethouder Michael Geerdink. Mét een cadeaudoos en een welgemeend dank je wel voor het zijn van een Fairtrade Gemeente.

 

Breed draagvlak noodzakelijk

De gemeente Borne mag zich volgend jaar overigens al tien jaar lang een Fairtrade gemeente noemen. “Maar dan moet er wel aan allerlei voorwaarden blijven worden voldaan”, aldus de voorzitter. Een van de belangrijkste daarvan is dat er binnen de plaatselijke samenleving een breed draagvlak is voor het Fairtrade-gedachtengoed. Én dat er ook daadwerkelijk Fairtrade producten worden gebruikt. Wat dat betreft kan de gemeente gerust zijn, want binnen het bolwerk aan het Rheineplein wordt er inderdaad Fairtrade koffie geschonken. En als wethouder Michael Geerdink de theedoos opent, blijken er bovendien een groot aantal Fairtrade-theevarianten voorhanden.

 

“We mogen er met elkaar met recht trots op zijn dat we hieraan blijven werken”, aldus de bevlogen Menheere. “Ik zelf doe dat inmiddels zo’n 40 jaar en weet hoe belangrijk het is ons hiervoor te blijven inzetten.” Zelf verzorgt de oud-onderwijzers daarom vanaf 17 mei bijvoorbeeld een aantal gastlessen op de Bornse basisscholen, waarin duurzaam, eerlijk en sociaal de centrale thema’s zijn. “En natuurlijk hopen we ook dat de gemeente Borne zich buiten de dorpsgrenzen nadrukkelijk manifesteert als Fairtrade gemeente. Want aandacht hiervoor blijft onverminderd belangrijk.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024