Michiel Faber doet de deur dicht
12-05-2023
FYSIOTHERAPEUT GAAT MET PENSIOEN

Michiel Faber doet de deur dicht

Fysiotherapeut Michiel Faber stopt met zijn Praktijk voor Fysiotherapie en Sportfysiotherapie aan de Erve Jenneboer in de Stroom Esch. Op zijn 63e vindt Faber het tijd om met pensioen te gaan en te gaan genieten van andere dingen. “Werken is fijn, maar er is ook ‘na het werk’.”
 

Op 26-jarige leeftijd streek Michiel Faber neer in Borne. “Ik wilde een praktijk aan huis en vroeg me af waar ik zou willen wonen. Borne stond met stip bovenaan.” Hij had zijn oog laten vallen op de Stroom Esch, toen nog volop in ontwikkeling. Het wachten was op een kavel en tot die tijd huurde hij een woning aan de Paardenbloem. “De praktijk in de woonkamer en de slaapkamer was mijn woning. Niet ideaal en toch was het een mooie tijd!” Bijna tien jaar later kon de praktijk aan de Erve Jenneboer gebouwd worden en nam het aantal patiënten echt een vlucht.

Kernploeg schaatsen

Zelf een fanatiek sportman was het niet verwonderlijk dat Faber zich onder andere specialiseerde in sportfysiotherapie. Het bracht hem zelfs in de kringen van de nationale kernploeg schaatsen, waar hij zomerkampen organiseerde en schaatsgrootheden als Rintje Ritsma, Bart Veldkamp, Gerard Kemkers en Yvonne van Gennip begeleidde. “Sport is altijd mijn ding geweest. Ik ben ook niet voor niks jaren voorzitter geweest van Trios.”
 

Bewust solo-praktijk

In al die jaren heeft Faber veel sporters behandeld, maar zeker niet uitsluitend sporters. “Hier in de praktijk komen heel verschillende mensen. Van jong tot oud, met een veelheid aan verschillende klachten. Het is juist die variëteit die het zo leuk maakt.” Een grotere praktijk met meerdere fysiotherapeuten heeft Faber nooit geambieerd. “Dan word je ook manager en dat ligt mij niet. Hier heerst toch een beetje een huiskamergevoel. Ik heb heel wat koppen koffie gezet!” De laatste tien jaar runde Faber overigens de praktijk samen met zijn partner en collega-fysiotherapeut Marjet van der Klei, die echter naar eigen bescheiden zeggen vooral ‘hand- en spandiensten’ verleende.
 

Kwaliteit van leven

Hoewel het vak in al die jaren wel veranderd is – “Het wordt er niet leuker op met wat de verzekeraars allemaal bedenken” – haalde Faber altijd veel voldoening uit z’n werk. “Je haalt eruit wat er inzit. Dat gun je de mensen ook. Als je iemand van 90 na een heupoperatie weer aan het lopen en fietsen krijgt, dan is dat toch prachtig? Die kan er weer op uit, in plaats van thuis achter de geraniums vast te roesten. Kwaliteit van leven, daar gaat het om!”
 

Hij zal het werk gaan missen, maar zeker ook het contact met de patiënten. Hoewel hij uitkijkt naar zijn pensioen en de vele uren die hij ongetwijfeld op de golfbaan zal doorbrengen valt het sluiten van de praktijk hem toch zwaar. “Het doet me meer dan ik had verwacht.” Een afscheidsfeest of -receptie komt er niet. “Dat past niet bij mij. Dat voelt als een begrafenis. Mijn deur staat open voor iedereen die op z’n eigen moment even langs wil komen. Ik ben gestopt als fysio, maar ik ben als mens niet weg!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Emmy — 21 mei 2023
"Ik doe de deur dicht...lalala het is al lang verleden tijd.'....wie zong dat ook alweer...Oh ja Abel..
Michiel bedankt voor je zorg en geniet van je vrijheid.

Groet, Emmy.
Michiel Faber — 16 mei 2023
In een paar dagen tijd veel reacties gehad, mn via Facebook . Dank daarvoor en dank voor het vertrouwen in de afgelopen jaren , het gaat jullie goed en tot ziens
Michiel Faber
Herman van Dragt — 15 mei 2023
Mooie leeftijd om te stoppen Michiel. We zullen elkaar nog wel eens tegenkomen. Geniet van je pensioen en van de edele golfsport :-)
Marianne — 13 mei 2023
Michiel bedankt voor de goede zorgen . We willen je een gezonde en fijne tijd wensen . Geniet van je pensioen , nu is er meer tijd om die dingen te doen die je tijdens je werkzame leven niet hebt kunnen doen . Mooie leeftijd om te kunnen stoppen!!
Gr H&M
Bennie en Ria Keurhorst — 13 mei 2023
Veel plezier Michiel en geniet van een nieuwe fase in je leven.

Bennie en Ria Keurhorst
Weerselo
Hetty Bergijk — 13 mei 2023
Hej Michel. Dit is een goede keuze. Al de ♡ fijne herinneringen ♡ meenemen en dan....... de deur dicht doen. Wens jullie alle goeds toe én ga genieten . Hetty Bergijk 😊
JJB Heijne — 12 mei 2023
Michiel ik wens je alle goeds. Geniet ervan en hopelijk zien we elkaar nog. Veel golfplezier
Loek en Sonja Diemel — 12 mei 2023
Hoi Michiel, het is jouw verdienste dat ik al lang niet meer bij je ben geweest. Het meest staat mij bij hoe je mei hebt geholpen met de gecompliceerde blessure aan mijn rechter hand. En hoe jij Sonja hebt begeleid na haar hersen infarct.
BEDANKT daarvoor, maar ook voor de fijne momenten tijdens de behandeling.. wat hebben wij af en toe gelachen! En nu... helemaal gelijk/verdient.... genieten met en van elkaar..... Michiel..... BEDANKT!!
Het gaat jullie goed samen..... tot ziens!!
Sonja en Loek Diemel.
Marjan Rakers-Bergijk — 12 mei 2023
Hé collega,

Dank voor de prettige samenwerking!
Ik wens jou en Marjet nog vele mooie, sportieve en gezonde jaren samen toe.

Ajo, pensionado’s 🌴🌞🌴🏌🏻‍♂️🏌🏻‍♀️
Erik Dorenbos — 12 mei 2023
Gelijk heb je! Bedankt voor de behandelingen en de gigantisch leuke gesprekken.
Ernst — 12 mei 2023
Michiel, bedankt voor alle goede zorgen en uitstekende behandelingen. Jammer dat je stopt maar meer dan goed dat je/jullie gaan genieten van het leven. Heel veel succes en geniet er van.

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024