Johan Meijer in gesprek met Frans Bouwers
27-06-2023
VOORZITTER HOSPICE BORNE TROTS OP NEUWE LOCATIE

Johan Meijer in gesprek met Frans Bouwers

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Gastheer Johan Meijer voelt daarin een bekende of minder bekende Bornenaar aan de tand over wat hem of haar beweegt om te doen wat ‘ie doet. De 18de gast die bij Meijer aanschuift is huisarts Frans Bouwers, een van de kartrekkers van het nieuwe Hospice Borne. Voor deze gelegenheid vond het gesprek plaats op de locatie waar het nieuwe hospice gevestigd zal worden, “Een fantastische plek aan de Hosbekkeweg” aldus de trotse voorzitter.
 

‘Toen wisten we: dit is ‘m’

Bouwers vertelt in het gesprek al heel lang met het idee voor een hospice te hebben rondgelopen. “Ik miste zoiets al tijdens mijn opleiding tot huisarts”, vertelt hij. “Een hospice is immers een hele mooie plek voor de laatste fase van je leven, waarin je je omringd weet door goede zorg en je naasten.” Dat het lang duurde voordat een geschikte locatie werd gevonden, had zo zijn redenen. “Covid en de oorlog hebben invloed gehad op dit proces, maar ondertussen zijn we achter de schermen wel doorgegaan. Zo hebben we ruim twintig mogelijke locaties bekeken en toen we hier kortgeleden kwamen, wisten we: Dit ís ‘m!”
 

De voormalige bedrijfswoning telt straks onder meer drie kamers voor de gasten, een grote keuken, verblijfsruimte en een rustige tuin met vrij uitzicht. “We hebben nog veel te doen”, aldus Bouwers. “Want behalve het opknappen van de woning voeren we nog gesprekken met de meer dan honderd vrijwilligers die zich inmiddels spontaan hebben aangemeld, alsook met de toekomstige coördinatoren.” Toch heeft hij goede hoop dat ergens in november de eerste gasten welkom kunnen worden geheten. “We zijn bijna thuis”, besluit hij met een kwinkslag en refererend aan de doelstelling van het nieuwe hospice om een ‘Bijna Thuis Huis’ te kunnen zijn voor hen die in de laatste fase van hun leven verkeren.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024