Lokaal Fonds en Poorthuisje trekken samen op
08-08-2023
SCHENKING BOORNSE NOABERS LEIDT TOT SAMENWERKING

Lokaal Fonds en Poorthuisje trekken samen op

Het kan raar lopen. “Maar wél mooi”, aldus Rob Lagendijk van de werkgroep Poorthuisje en Ton Tammerveld van het Lokaal Fonds Borne. Daarmee doelen ze op de nauwe samenwerking die ze aangaan om het Poorthuisje op het Gedenkpark aan de Von Bönninghausenstraat nog meer allure en vooral ook meer statuur te geven. Aanleiding voor de samenwerking vormde de schenking van 500 euro die de werkgroep eind vorig jaar kreeg van de Boornse Noabers, toen ze hun laatste spaarcenten aan een aantal goede doelen gaf.
 

Geen bankrekening

De werkgroep kon op dat moment de schenking niet parkeren. Het openen van een bankrekening bleek voor de vrijwilligers namelijk een onbegaanbare weg. Toen het Lokaal Fonds Borne hoorde van deze worsteling, bood ze aan in het gat te springen en haar diensten hiervoor aan te bieden. Het Fonds, dat zelf pas enkele jaren geleden is opgericht, rekent immers het ontwikkelen en financieren van sociaal-maatschappelijke projecten tot haar belangrijkste taken. Kort en goed, het Poorthuisje zou gebruik kunnen maken van de bankrekening van het Lokaal Fonds Borne.
 

Daar hield het echter niet bij op. Beide partijen vonden elkaar ook op een breder terrein en dat resulteerde erin dat ze kortgeleden een samenwerking aangingen om het Poorthuisje naar de toekomst toe nóg beter op de kaart te kunnen zetten. “Een heel simpel voorbeeld is de QR-code die nu op de deur van het Poorthuisje is aangebracht, waarmee bezoekers een schenking kunnen doen. In het verleden hadden we er een geldkistje staan met alle risico’s van dien…” vertelt Lagendijk.
 

Stap voorwaarts

“Maar eigenlijk hebben we nog grotere plannen. Zo moet het Poorthuisje verder worden verfraaid en willen we graag nog veel meer informatie kunnen geven over de historie en over bijzondere graven bijvoorbeeld. En dan is het fijn in het Lokaal Fonds Borne een partij te hebben gevonden die met ons meedenkt en die wél de juridische status heeft om een stap voorwaarts te kunnen zetten.”
 

Ook Ton Tammerveld is blij met deze samenwerking. “Het past precies in de lijn die we als Lokaal Fonds Borne voor ogen hebben. En vergeet niet dat het Poorthuisje voor heel veel mensen in onze gemeenschap belangrijk is. Als je nagaat dat er jaarlijks toch zeker zo’n 600 à 800 bezoekers zijn, nog afgezien van momenten zoals Verbonden in Licht, dan zegt dat genoeg. Dan is het fijn dat we elkaar hebben gevonden en voor elkaar van betekenis kunnen zijn.” (AJ/BM)

 

www.lokaalfondsborne.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024