Lions Borne trakteert goede doelen
FIETSMAATJES BORNE, DREAMTEAM EN EVI VERDELEN 15.000 EURO

Lions Borne trakteert goede doelen

Tijdens een genoeglijk samenzijn bij KIR aan de Prins Bernhardlaan kon president Coen Verver van de Lions Club Borne maandagavond drie goede doelen organisaties blij maken met een fraaie cheque. De donaties vormden de opbrengst van de jaarlijkse aspergekistjes actie die in het voorjaar werd gehouden en enkele andere activiteiten, waaronder de Vaderdagrally en het Twents Open, het vermaarde golftoernooi. Het Dreamteam Borne, de alternatieve voedselbank voor Borne, ontving een cheque van 7.000 euro; de stichtingen Fietsmaatjes Borne en Evi kregen beide 4.000 euro.

 

“Fijn dat dit allemaal kan”, zei Verver trots, waarbij hij refereerde aan de veelbewogen coronajaren waarin het niet altijd gemakkelijk was succesvolle acties te houden. “Maar het is ons gelukt en nu kunnen we enkele prachtige bedragen doneren aan drie evenzovele mooie Bornse goede doelen.”

 

Dreamteam Borne

Het Dreamteam Borne, de alternatieve voedselbank voor Borne, ontving maar liefst 7.000 euro. Gestart in 2020 en bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Het bleek al snel een bittere noodzaak en nu, drie jaar verder, voorzien de vrijwilligers nog steeds in een grote behoefte. Op dit moment zijn er 66 gezinnen in Borne die wekelijks bij de voedselbank aankloppen. Stacey Bosman van het Dreamteam is dan ook heel blij met de mooie donatie. “Maar we hebben het ook echt nodig”, zegt ze. “De vraag vanuit de gemeenschap is groot en een structurele ondersteuning vanuit de gemeente komt helaas nog steeds niet van de grond.”

 

Fietsmaatjes Borne

Een cheque van 4.000 euro was er voor de Stichting Fietsmaatjes Borne en de Stichting Evi. Volgens Hans Kamphuis van de eerstgenoemde stichting voorziet Fietsmaatjes, ondanks haar relatief korte bestaan, al in een grote behoefte. “Op dit moment maken zo’n 70 gasten gebruik van onze duofietsen en leunen we al op zo’n 75 vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. We groeien hard en voor de mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen kunnen of willen, vormt onze voorziening een ideale uitkomst. Bovendien is het natuurlijk heel goed voor de sociale contacten.”

 

Stichting Evi

Dezelfde blijdschap was hoorbaar bij de Stichting Evi, dit keer vertegenwoordigd door Julia, de zus van Evi, en Ine Olthof, haar peettante. De stichting is in 2014 opgericht nadat Evi aan kanker overleed. Haar ouders wilden ouders die in een soortgelijke situatie komen te verkeren zorgeloos kunnen laten zorgen en dus richtten ze een fonds op om dit financieel mogelijk maken. Julia is maandagavond vooral trots. Trots omdat ook na negen jaar de stichting Evi nog steeds volop in de schijnwerpers staat en in een duidelijke behoefte voorziet. Heel fijn dat Evi op deze wijze toch voortleeft”, zegt ze.

 

Nieuwe goede doelen aandragen tijdens de Borne Curlng Open

Voor de Lions Borne komt met de cheque-uitreiking een einde aan een succesvol jaar. Tegelijkertijd maakt zij zich op voor een nieuw actiejaar, dat al begint op 14 en 15 december met de Borne Curling Open op de ijsbaan op het Dorsetplein. “Hét moment om nieuwe goede doelen aan te dragen die we volgend jaar wellicht weer blij kunnen maken”, besluit de president. Ook staan er volgend jaar weer diverse andere acties op het programma, waaronder natuurlijk de Aspergeactie op 7 mei. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Grote zorgen over windturbines

Bij het Politiek Beraad dinsdagavond waren er maar liefst 12 insprekers, die zich – op...
22-05-2024

Stil protest als opmaat voor vurige pleidooien

De ‘Noodoproep’ zoals de kop van het pamflet luidde die de tegenstanders van...
21-05-2024

Kritiek op raadsvoorstel toeristenbelasting

Dinsdagavond stond het voorstel van het college om toeristenbelasting in te voeren op de agenda...
15-05-2024

Boris doet stapje opzij voor nieuwe Baken

Het bleef lang stil rondom de plannen voor het nieuwe Baken van Borne, een...
07-05-2024

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024