Warm gebaar voor de Fixbrigade
BIJDRAGE VAN DE LEDENRAAD RABOBANK CENTRAAL TWENTE

Warm gebaar voor de Fixbrigade

De pas gestarte Fixbrigade in Borne werd woensdag verblijd met een mooie donatie van 2.000 euro van de Lederaad Rabobank Centraal Twente. De bank geeft de leden van de raad elk 500 euro om te besteden aan een goed doel in hun omgeving. Voor Gert-Jan ten Hoor, Wijnand Weerdenburg, Martine Guitjens en Loes Veneklaas viel de keuze op de handige mannen van de Fixbrigade, die mensen met een smalle beurs helpt bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen.

 

‘Groen is doen’

“Het is een heel goed initiatief, omdat het mensen energiebewust maakt maar ook helpt bij de uitvoering. Groen is doen!”, verklaart Gert-Jan ten Hoor de keuze. Maar dat ‘doen’ is niet altijd vanzelfsprekend. Door tijdgebrek, niet weten waar te beginnen, niet durven of allerlei andere oorzaken komen mensen er soms niet aan toe om de maatregelen te treffen die helpen in het omlaag krijgen van de energierekening. De Fixbrigade is een landelijk initiatief waarbij handige vrijwilligers mensen helpen bij het aanbrengen van tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie en dergelijke.
 

Nieuw in Borne

“Er zijn ook veel mensen in Borne die de hulp goed kunnen gebruiken”, weet Bart Schooneman, sinds kort de nieuwe Klimaatburgemeester van Borne en betrokken bij het Energieloket van waaruit het initiatief voor de Fixbrigade is gestart. De klussers zijn nog maar net begonnen en inmiddels liggen er al 30 aanvragen die via het Sociaal Hus binnenkomen. “De doelstelling is om tussen nu en eind 2024 bij 250 adressen aan de slag te gaan.”
 

Dankbaar voor de bijdrage

De ‘toolkit’ van de Fixbrigade bestaat behalve uit mensen met rechterhanden uit kennis en kunde van de Energiecoaches. Met de nieuwe ‘fixfiets’, gevuld met 100 euro aan energiebesparende middelen, en met bevlogen enthousiasme van de klussers gaat men op pad. “Met dit bedrag van de Rabobank kunnen we net iets meer doen voor iedereen. We zijn dan ook heel dankbaar voor de bijdrage en zullen ervoor zorgen dat het volledig ten goede komt aan de mensen die het zo goed kunnen gebruiken”, belooft Schooneman.
 

De Fixbrigade kan overigens nog heel goed vrijwilligers gebruiken om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Bij interesse kan contact opgenomen worden met Bart Schooneman via energieloket@diborne.nl . (AJ)

 

(Op de foto boven vanaf links: Gert-Jan ten Hoor, Bart Schooneman, Martine Guitjens en Wijnand Weerdenburg. (Loes Veneklaas ontbreekt op de foto))

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerken Borne kleuren bloedrood

‘Mooi rood is niet lelijk’ luidt een bekend gezegde. Vijf woorden die vandaag, op...
22-11-2023

Ook dit jaar weer een Bornse Kerstherberg

Al ruim dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam...
22-11-2023

Herbouw historische boerderij Erve Wildyck

Het zal niemand zijn ontgaan dat er momenteel bij de rotonde Bonte Koe nieuwbouw plaatsvindt....
21-11-2023

Verzekerd zijn van huishoudelijk hulp vanaf 2024?

ADVERTORIAL • Manna biedt al jaren huishoudelijke hulp met persoonlijke aandacht in Borne....
17-11-2023

Bewoners Thomashuis hebben buit binnen

Zaterdagmiddag was het feest voor de negen verstandelijk beperkte bewoners van het Thomashuis...
11-11-2023

Borne maakt zich op voor verkiezingen

Ook dit keer worden de komende Tweede Kamerverkiezingen in Borne onder leiding van Elles...
08-11-2023