Warm gebaar voor de Fixbrigade
BIJDRAGE VAN DE LEDENRAAD RABOBANK CENTRAAL TWENTE

Warm gebaar voor de Fixbrigade

De pas gestarte Fixbrigade in Borne werd woensdag verblijd met een mooie donatie van 2.000 euro van de Lederaad Rabobank Centraal Twente. De bank geeft de leden van de raad elk 500 euro om te besteden aan een goed doel in hun omgeving. Voor Gert-Jan ten Hoor, Wijnand Weerdenburg, Martine Guitjens en Loes Veneklaas viel de keuze op de handige mannen van de Fixbrigade, die mensen met een smalle beurs helpt bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen.

 

‘Groen is doen’

“Het is een heel goed initiatief, omdat het mensen energiebewust maakt maar ook helpt bij de uitvoering. Groen is doen!”, verklaart Gert-Jan ten Hoor de keuze. Maar dat ‘doen’ is niet altijd vanzelfsprekend. Door tijdgebrek, niet weten waar te beginnen, niet durven of allerlei andere oorzaken komen mensen er soms niet aan toe om de maatregelen te treffen die helpen in het omlaag krijgen van de energierekening. De Fixbrigade is een landelijk initiatief waarbij handige vrijwilligers mensen helpen bij het aanbrengen van tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie en dergelijke.
 

Nieuw in Borne

“Er zijn ook veel mensen in Borne die de hulp goed kunnen gebruiken”, weet Bart Schooneman, sinds kort de nieuwe Klimaatburgemeester van Borne en betrokken bij het Energieloket van waaruit het initiatief voor de Fixbrigade is gestart. De klussers zijn nog maar net begonnen en inmiddels liggen er al 30 aanvragen die via het Sociaal Hus binnenkomen. “De doelstelling is om tussen nu en eind 2024 bij 250 adressen aan de slag te gaan.”
 

Dankbaar voor de bijdrage

De ‘toolkit’ van de Fixbrigade bestaat behalve uit mensen met rechterhanden uit kennis en kunde van de Energiecoaches. Met de nieuwe ‘fixfiets’, gevuld met 100 euro aan energiebesparende middelen, en met bevlogen enthousiasme van de klussers gaat men op pad. “Met dit bedrag van de Rabobank kunnen we net iets meer doen voor iedereen. We zijn dan ook heel dankbaar voor de bijdrage en zullen ervoor zorgen dat het volledig ten goede komt aan de mensen die het zo goed kunnen gebruiken”, belooft Schooneman.
 

De Fixbrigade kan overigens nog heel goed vrijwilligers gebruiken om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Bij interesse kan contact opgenomen worden met Bart Schooneman via energieloket@diborne.nl . (AJ)

 

(Op de foto boven vanaf links: Gert-Jan ten Hoor, Bart Schooneman, Martine Guitjens en Wijnand Weerdenburg. (Loes Veneklaas ontbreekt op de foto))

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024