Bewoners Thomashuis hebben buit binnen
GEREVISEERDE DUOFIETS EN NIEUWE AANHANGER MAKEN FEEST COMPLEET

Bewoners Thomashuis hebben buit binnen

Zaterdagmiddag was het feest voor de negen verstandelijk beperkte bewoners van het Thomashuis Zenderen. Brama2Wielers kon namelijk de gereviseerde duofiets bezorgen die hen - samen met de al iets eerder geleverde en fonkelnieuwe FunTrain, de aanhanger - vanaf nu onmetelijk veel fietsplezier gaat brengen. “We zijn er enorm blij mee”, zo verwoordde Herna Jansen, samen met haar man Willem, de gevoelens van ‘hun’ kinderen. “Heel veel dank aan allen, die aan deze duofiets met aanhanger hebben bijdragen.”
 

Bornse Haringparty

De actie voor de nieuwe aanhanger kreeg zijn beslag tijdens de Bornse Haringparty in juni toen Herna en Willem een cheque kregen overhandigd van maar liefst 7.500 euro. Het zou, zo vertelden ze toen, de aanzet moeten zijn voor de aanschaf van de bijzondere aanhanger, waarmee nog eens twee bewoners extra van de vele fietsuitjes konden gaan genieten. Het bedrag bleek echter onvoldoende. Bovendien diende de duofiets, die al ruim twaalf jaar meegaat, eerst goed gereviseerd te worden om als ‘locomotief’ dienst te kunnen doen.
 

Van het een kwam het ander. Taxi Konink, die tijdens de Haringparty het eerste vaatje kocht, sprong bij met de opbrengst van het lekkers, net zoals de Kringloop Borne, De Drie Essen en de ouders van bewoners. En daarmee lukte het om het kostbare, maar voor de negen hoofdrolspelers zo belangrijke vervoermiddel te kunnen aanschaffen en de bestaande duofiets weer als nieuw te kunnen gaan gebruiken.
 

Jaarlijks hoogtepunt

De stralende gezichten en het gejuich toen het zaterdagmiddag eenmaal zover was, spraken boekdelen. “We mogen weer en nu met ons vieren tegelijk”, klonk het met enige regelmaat toen de nieuwe combinatie en voorzien van feestelijke ballonnen vóór het Thomashuis werd uitgestald. De ook aanwezige ouders en sponsoren genoten zichtbaar mee. Onwillekeurig gingen vele gedachten al uit naar het traditionele fietsuitstapje tijdens Hemelvaart, een van de jaarlijkse hoogtepunten binnen het Thomashuis, waarop naast het fietsen een heerlijke picknick centraal staat. “Maar reken maar dat we, áls het weer het toelaat, ook veel vaker naar buiten zullen gaan en samen de natuur in zullen trekken”, aldus een dolgelukkige en trotse Herna en Willem. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024