Bewoners Thomashuis hebben buit binnen
GEREVISEERDE DUOFIETS EN NIEUWE AANHANGER MAKEN FEEST COMPLEET

Bewoners Thomashuis hebben buit binnen

Zaterdagmiddag was het feest voor de negen verstandelijk beperkte bewoners van het Thomashuis Zenderen. Brama2Wielers kon namelijk de gereviseerde duofiets bezorgen die hen - samen met de al iets eerder geleverde en fonkelnieuwe FunTrain, de aanhanger - vanaf nu onmetelijk veel fietsplezier gaat brengen. “We zijn er enorm blij mee”, zo verwoordde Herna Jansen, samen met haar man Willem, de gevoelens van ‘hun’ kinderen. “Heel veel dank aan allen, die aan deze duofiets met aanhanger hebben bijdragen.”
 

Bornse Haringparty

De actie voor de nieuwe aanhanger kreeg zijn beslag tijdens de Bornse Haringparty in juni toen Herna en Willem een cheque kregen overhandigd van maar liefst 7.500 euro. Het zou, zo vertelden ze toen, de aanzet moeten zijn voor de aanschaf van de bijzondere aanhanger, waarmee nog eens twee bewoners extra van de vele fietsuitjes konden gaan genieten. Het bedrag bleek echter onvoldoende. Bovendien diende de duofiets, die al ruim twaalf jaar meegaat, eerst goed gereviseerd te worden om als ‘locomotief’ dienst te kunnen doen.
 

Van het een kwam het ander. Taxi Konink, die tijdens de Haringparty het eerste vaatje kocht, sprong bij met de opbrengst van het lekkers, net zoals de Kringloop Borne, De Drie Essen en de ouders van bewoners. En daarmee lukte het om het kostbare, maar voor de negen hoofdrolspelers zo belangrijke vervoermiddel te kunnen aanschaffen en de bestaande duofiets weer als nieuw te kunnen gaan gebruiken.
 

Jaarlijks hoogtepunt

De stralende gezichten en het gejuich toen het zaterdagmiddag eenmaal zover was, spraken boekdelen. “We mogen weer en nu met ons vieren tegelijk”, klonk het met enige regelmaat toen de nieuwe combinatie en voorzien van feestelijke ballonnen vóór het Thomashuis werd uitgestald. De ook aanwezige ouders en sponsoren genoten zichtbaar mee. Onwillekeurig gingen vele gedachten al uit naar het traditionele fietsuitstapje tijdens Hemelvaart, een van de jaarlijkse hoogtepunten binnen het Thomashuis, waarop naast het fietsen een heerlijke picknick centraal staat. “Maar reken maar dat we, áls het weer het toelaat, ook veel vaker naar buiten zullen gaan en samen de natuur in zullen trekken”, aldus een dolgelukkige en trotse Herna en Willem. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerken Borne kleuren bloedrood

‘Mooi rood is niet lelijk’ luidt een bekend gezegde. Vijf woorden die vandaag, op...
22-11-2023

Ook dit jaar weer een Bornse Kerstherberg

Al ruim dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam...
22-11-2023

Herbouw historische boerderij Erve Wildyck

Het zal niemand zijn ontgaan dat er momenteel bij de rotonde Bonte Koe nieuwbouw plaatsvindt....
21-11-2023

Verzekerd zijn van huishoudelijk hulp vanaf 2024?

ADVERTORIAL • Manna biedt al jaren huishoudelijke hulp met persoonlijke aandacht in Borne....
17-11-2023

Borne maakt zich op voor verkiezingen

Ook dit keer worden de komende Tweede Kamerverkiezingen in Borne onder leiding van Elles...
08-11-2023

Hospice Borne klaar voor eerste gasten

‘Het duurde even, maar dan heb je ook wat’, luidt het zo bekende spreekwoord. En als...
07-11-2023