Warme kerst voor 70 gezinnen van Dreamteam
22-12-2023
FEESTELIJKE UITGIFTE MET GLÜHWEIN, OLIEBOLLEN EN HEEL VEEL GOEDE HARTEN

Warme kerst voor 70 gezinnen van Dreamteam

Vrijdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur was het de laatste uitgifte van dit jaar bij het Dreamteam, de alternatieve voedselbank aan de Bornerbroeksestraat. Een bijzondere en vooral ook feestelijke uitgifte, want over enkele dagen is het immers kerst. Lastige dagen voor de 70 gezinnen van het Dreamteam, die zijn aangewezen op de gulle gaven van anderen. Maar hoe lastig ook, deze laatste ronde werd een wel heel speciale. Want hoewel de lange rij kratten en dozen, tot de rand toe gevuld met de meest uiteenlopende donaties, al snel hun definitieve eindbestemming vonden, was vooral ook de saamhorigheid tussen hulpverleners en hulpvragers deze middag tast- en voelbaar.
 

Optimale kerstsfeer

Een aantal donateurs, waaronder ondernemers en het Sociaal Hus, schuift dan gezellig aan met hen die de pakketten komen afhalen. Er is koffie, thee en glühwein. De kerstkransjes staan op tafel, de schaal met oliebollen gaat veelvuldig rond. Een optimale kerstsfeer, waarin de warmte bij allen overduidelijk aanwezig is. “Voor ons was het een geweldige week”, aldus Stacey Bosman tussen de bedrijven door. “Je wilt niet weten hoeveel donaties we de afgelopen dagen hebben ontvangen.”
 

Om wat voorbeelden te noemen: kerststerren, kaartjes voor de schaatsbaan inclusief warme chocolademelk en een zakje snoep, kerststollen, eieren, zakken aardappelen, nootjes, kerstkoekjes, stoofperen, fruit, rollades, complete kerstpakketten én harde valuta, waarvan het Dreamteam nog eens speciale inkopen kon doen. “Een onvoorwaardelijke steun van tallozen doe het mogelijk maken om te doen wat we doen. En dat doen we met liefde”, aldus Stacey.
 

Cadeautje voor het Dreamteam

Hoe lief is het dan ook als blijkt dat alle gezinnen 1 of 2 euro bij elkaar hebben gelegd om het Dreamteam ook eens te verrassen met een cadeautje voor de kerst. Een cadeautje dat bij hen binnenkomt en heel veel indruk achterlaat. Dit is kerst zoals kerst is bedoeld. Met elkaar en voor elkaar, zonder verschillen en vanuit een heel warm hart.
 

De eerstvolgende uitgifte is op 5 januari. “Daarna wordt het allemaal wat problematischer”, aldus Stacey, “want de Bornerbroeksestraat wordt opgebroken en we zijn dan enkele maanden heel moeilijk bereikbaar. We overwegen daarom in die periode over te gaan op een maanduitgifte en waar mogelijk en noodzakelijk thuis te bezorgen. Hoe precies, dat moeten we allemaal nog uitzoeken, maar we zullen de gezinnen tijdig informeren.” Iets voor latere zorg dus, vooralsnog is het bijna kerst. Voor het Dreamteam én voor de 70 gezinnen had het vrijdagmiddag niet beter kunnen beginnen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 08 jan 2024
Deze actie laat zien de vrijgevigheid van de Bornse bevolking en de Bornse ondernemers. Hulde aan het Dreamteam en de vrijwilligers.
Siny Boer — 26 dec 2023
Geweldige actie!

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024