De Hulpkaart en de goede voornemens voor 2024
17-01-2024
VOOR MEER ZELFVERTROUWEN EN EEN VEILIGER GEVOEL

De Hulpkaart en de goede voornemens voor 2024

ADVERTORIAL. Het nieuwe jaar is begonnen en inmiddels ligt blue monday alweer achter. Onze goede voornemens dreigen weer op de achtergrond te komen. De dagelijkse beslommeringen houden ons vooral bezig. Misschien had je het voornemen om na de feestdagen een Hulpkaart te nemen. Deze naar eigen wensen in te vullen om in een kwetsbare situatie waar je even de woorden niet meer vindt, snel en gericht geholpen te kunnen worden.


Zo ja, kijk dan eens verder op www.zelfregieteamborne.nl/hulpkaart voor informatie en downloaden van een blanco in te vullen Hulpkaart. Hoe je het verder benodigde materiaal kunt ontvangen, kun je hierna lezen.

 

De Hulpkaart in de gemeente Borne

In Borne wordt de hulpkaart al uitgegeven. Deze is gratis beschikbaar voor iedere inwoner. Je kunt de hulpkaart aanvragen door een email te sturen aan zelfregieteamborne@gmail.com of bellen naar 06 51 84 16 68. Ook kun je de benodigde materialen ophalen bij het Sociaal Hus (in het gemeentehuis) of aan de balie van het Kulturhus (bij de bibliotheek). Deze bestaan onder andere uit een blanco voorbereid blad om de Hulpkaart thuis (dubbelzijdig) te printen, een korte instructie en een aantal voorbeelden. Zo kun je vooraf nadenken over wat jou zou kunnen helpen hoe de Hulpkaart in te vullen. Als invullen voor jou moeilijk is, kom dan naar het wekelijkse inloopspreekuur op maandag van 13.00 tot 14.30 uur in de bibliotheek. Daar kun je daarbij geholpen worden en printen we zo nodig de hulpkaart voor je.
 

De hulpkaart helpt je verder.

De nationale Hulpkaart kan je veiligheid en zelfvertrouwen geven als je naar buiten gaat. Het is een kaartje, waarop je kan aangeven wat er moet gebeuren als jou iets overkomt. Dat kan heel simpel zijn. Bijvoorbeeld: je hebt iemand thuis die van jou afhankelijk is. En als jou iets overkomt moet voor die persoon iets geregeld worden. Of dat je huisdier alleen thuis is en dat daarmee iets moet gebeuren als jou iets overkomt. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken die het jou bemoeilijken je vrijelijk te bewegen.

 

De hulpkaart wordt steeds bekender, bij hulpverleningsdiensten. Het geeft houvast aan mensen die een ander wel willen helpen, maar niet altijd weten hoe.


Als jij je kaart bij je telefoon of in je portemonnee draagt, zullen ze deze eenvoudig kunnen vinden. Als je dan op pad gaat, zal het je meer zelfvertrouwen en een veiliger gevoel geven. En dus bewegingsvrijheid.

 

www.zelfregieteamborne.nl
Tel 06 51 84 16 68

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024