Nieuwe tandartspraktijk Curadent opent in maart
04-02-2024
IN HET VOORMALIGE PAND VAN TANDARTS DANIEL SCHULZE

Nieuwe tandartspraktijk Curadent opent in maart

Vanaf halverwege maart is er opnieuw een tandartspraktijk in het pand aan de Abraham Ten Catestraat 4 in Oud Borne, waar voorheen Tandartspraktijk Schulze gevestigd was. Tandarts George Nazar en mondhygiënist Sharbel Masoudi openen dan hun tandartspraktijk Curadent. Zij worden daarbij ondersteund door praktijkondersteuner Ilona Mnayerji.
 

Kleinschalig en persoonlijk

George en Sharbel kennen elkaar al sinds hun jeugd in Enschede en kozen beiden een beroep als mondzorgprofessionals. Na acht jaar ervaring te hebben opgedaan in praktijken in Enschede en Amsterdam vonden zij de tijd rijp om samen een eigen praktijk te starten. George Nazar: “De trend in Nederland is dat er steeds grotere praktijken ontstaan, met als gevolg dat je als patiënt vaker een andere behandelaar aan de stoel hebt staan. Wij voelen meer voor een kleinschalige, persoonlijke aanpak met een vast team.” De filosofie is dat er mensen behandeld worden en niet alleen tanden. Sharbel Masoudi: “Ook als mondhygiënist ga je met de patiënt vaak een langer traject in en leert de mond kennen. Continuïteit van goede zorg is van belang.”
 

De nasleep van de kwestie Schulze

Nazar en Masoudi waren al enige tijd in gesprek met tandarts Daniel Schulze en werden, zoals zoveel anderen, verrast door de onaangekondigde sluiting van de praktijk begin juli vorig jaar, waarbij patiënten plotseling voor een dichte deur stonden. Een bijzondere situatie, die het nodige stof deed opwaaien, maar ook de gesprekken met de beoogde opvolgers in een ander vaarwater brachten. ‘’We starten onze eigen, nieuwe praktijk Curadent, maar hebben de patiëntenpopulatie en dossiers overgenomen.’’
 

Zorg voor oud patiënten

De patiënten van Schulze zijn inmiddels geïnformeerd over de start van de nieuwe praktijk. “We hopen dat ze vertrouwen in ons hebben en bij ons patiënt worden.” Door de commotie rondom de praktijk van Schulze zijn patiënten soms al overgestapt naar een andere tandartspraktijk. Dossieroverdracht was echter niet mogelijk, want er kon geen contact meer gemaakt worden met de Duitse tandarts. “Heel vervelend voor de mensen. Dat snappen we. We willen iedereen helpen, of ze nu bij ons patiënt blijven of niet. Daarbij vragen we wel een beetje geduld. We verwachten dat er veel vragen op ons afkomen."
 

Al met al niet echt de gedroomde start voor Nazar en Masoudi. “We hebben zelf helemaal niets te maken met wat er gebeurd is, maar het verleden kun je niet ontkennen. We kunnen het niet mooier maken dan het is. We kunnen het alleen beter doen en hopen het vertrouwen te krijgen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024