Opnieuw vernielingen in Oud Borne
08-02-2024
BUURT KLAAGT OVER ONVEILIGHEID IN POTKAMPSTRAAT

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met het openen van haar voordeur aan de Potkampstraat, want daar lag een grote bloembak aan gruzelementen. Het was de bloembak van de overbuurvrouw, die niet vanzelf was gaan wandelen. Net zoals de terrasstoel van de buurman niet ineens vleugels had gekregen en in de kerktuin was beland.

 

Regelmatig overlast

In de Potkampstraat is men wel wat gewend. Het is een drukke fietsroute van het centrum richting Bornsche Maten. “Bij elk feestje in het dorp gebeurt er wel wat”, weten Ben en Ineke Haarhuis maar al te goed. “We zetten wel eens uit voorzorg alle bloempotten weg.” Lies Oude Weernink kan erover meepraten. “Soms staan ze wel eens met vijf man tegelijk tegen m’n huis te plassen. Niet leuk.” Er iets van zeggen zal ze niet snel doen. “Ik ga gewoon de volgende dag wel weer met bleekwater schoonmaken. En ach, een beetje snap ik het ook wel. Nu is het gelukkig anders, maar er waren tijdens de Melbuul’ndagen gewoon veel te weinig toiletten en als je moet, dan moet je.” Het zijn de nadelen van dicht bij het centrum wonen. “Dat er hier regelmatig kots op straat ligt is vervelend, maar dat is nog tot daaraantoe.”

 

Moedwillige vernielingen

“Nu gaat het echt om moedwillige vernielingen en dat geeft een heel onveilig gevoel”, vindt Ineke Haarhuis. Het komt steeds vaker voor en het wordt van kwaad tot erger. “Zo wordt er ’s avonds laat regelmatig hard op onze ruiten gebonkt. We schrikken ons iedere keer wezenloos. Die lui hebben geen idee wat ze aanrichten.” Er is aangifte gedaan van de vernieling en melding gemaakt bij de gemeente van de structurele overlast. Meer kunnen ze niet doen. “We begrijpen best dat jongeren kattenkwaad uithalen, maar dit is gewoon niet leuk meer.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 09 feb 2024
Na sluiting politiebureau Borne, en met de paar BOA's die in het dorp lopen/werken, is het niet verbazingwekkend te noemen dat vernielingen toenemen, het wildplassen toeneemt, etc. - en dit gebeurt vooral in de avonden wanneer Borne onder Hengelo Politie (Politie Twente) ressorteert ..;

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Nieuwe tandartspraktijk Curadent opent in maart

Vanaf halverwege maart is er opnieuw een tandartspraktijk in het pand aan de Abraham Ten...
04-02-2024

Keukenbrand aan Trompstraat

Om 20.45 uur woensdagavond kreeg de brandweer een melding van brand aan de Trompstraat. Eenmaal...
24-01-2024

De Hulpkaart en de goede voornemens voor 2024

ADVERTORIAL. Het nieuwe jaar is begonnen en inmiddels ligt blue monday alweer achter. Onze goede...
17-01-2024

Wie verdient het Kroonjuweel van Borne?

In aanloop naar Koningsdag zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het...
16-01-2024

Brommobiel volledig uitgebrand

Rond 23.20 uur zondagavond werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Bezoenstraat....
15-01-2024