Opnieuw vernielingen in Oud Borne
08-02-2024
BUURT KLAAGT OVER ONVEILIGHEID IN POTKAMPSTRAAT

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met het openen van haar voordeur aan de Potkampstraat, want daar lag een grote bloembak aan gruzelementen. Het was de bloembak van de overbuurvrouw, die niet vanzelf was gaan wandelen. Net zoals de terrasstoel van de buurman niet ineens vleugels had gekregen en in de kerktuin was beland.

 

Regelmatig overlast

In de Potkampstraat is men wel wat gewend. Het is een drukke fietsroute van het centrum richting Bornsche Maten. “Bij elk feestje in het dorp gebeurt er wel wat”, weten Ben en Ineke Haarhuis maar al te goed. “We zetten wel eens uit voorzorg alle bloempotten weg.” Lies Oude Weernink kan erover meepraten. “Soms staan ze wel eens met vijf man tegelijk tegen m’n huis te plassen. Niet leuk.” Er iets van zeggen zal ze niet snel doen. “Ik ga gewoon de volgende dag wel weer met bleekwater schoonmaken. En ach, een beetje snap ik het ook wel. Nu is het gelukkig anders, maar er waren tijdens de Melbuul’ndagen gewoon veel te weinig toiletten en als je moet, dan moet je.” Het zijn de nadelen van dicht bij het centrum wonen. “Dat er hier regelmatig kots op straat ligt is vervelend, maar dat is nog tot daaraantoe.”

 

Moedwillige vernielingen

“Nu gaat het echt om moedwillige vernielingen en dat geeft een heel onveilig gevoel”, vindt Ineke Haarhuis. Het komt steeds vaker voor en het wordt van kwaad tot erger. “Zo wordt er ’s avonds laat regelmatig hard op onze ruiten gebonkt. We schrikken ons iedere keer wezenloos. Die lui hebben geen idee wat ze aanrichten.” Er is aangifte gedaan van de vernieling en melding gemaakt bij de gemeente van de structurele overlast. Meer kunnen ze niet doen. “We begrijpen best dat jongeren kattenkwaad uithalen, maar dit is gewoon niet leuk meer.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 09 feb 2024
Na sluiting politiebureau Borne, en met de paar BOA's die in het dorp lopen/werken, is het niet verbazingwekkend te noemen dat vernielingen toenemen, het wildplassen toeneemt, etc. - en dit gebeurt vooral in de avonden wanneer Borne onder Hengelo Politie (Politie Twente) ressorteert ..;

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024