‘Dit wil je niet meemaken’
22-02-2024
BROEIEND WASGOED ZORGT VOOR ENORME ROOKONTWIKKELING BIJ PETER KORF AAN DE AMBACHTSTRAAT

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig jaar toen hij met zijn stomerij en wasserij in zijn nieuwe onderkomen trok. De trotse ondernemer van toen veranderde donderdagmorgen op slag toen hij in alle vroegte een telefoontje kreeg van een medewerkster dat er een enorme rookontwikkeling in het pand gaande was. Zijn droom leek voorbij en maakte plaats voor rampspoed. Een halve dag later blijft de verslagenheid groot, maar ergens is er het houvast dat het allemaal veel erger had kunnen aflopen.

 

Drie vlammende containers

Femy Lobker was de eerste die het allemaal ontdekte. Als zij om 06.30 uur de deur opent om naar binnen te gaan, komt haar direct een enorme rook tegemoet. Het eerste dat ze doet is Korf bellen, die even later ook ter plekke is. Ondertussen zijn ook de hulpdiensten gealarmeerd. Een snelle scan leert dat er drie containers met wasgoed achter in de grote ruimte staan, daar waar de eerste vlammen zichtbaar zijn. Zonder nadenken pakken ze de containers vast om ze als de wiedeweerga naar buiten te rollen.

 

“Het waren containers met vooral theedoeken. Het gebeurt wel vaker dat daar vet inzit”, vertelt Femy “en wellicht is dat op enig moment gaan broeien. Twaalf uur geleden was er nog niets aan de hand”. Even later worden Femy en Peter door het ook opgeroepen ambulancepersoneel nagekeken omdat ze immers behoorlijk wat rook hebben ingeademd. Gelukkig is er niets aan de hand. “Volgende week nog even voor de zekerheid langs de huisarts”, aldus Femy op nuchtere toon.

 

Alles reinigen

Maar tegelijkertijd zit de schrik haar nog behoorlijk in de benen. “Dit wil je niet meemaken”, zegt ze. “Ik werk hier al 23 jaar. Vreselijk als je dit overkomt”, waarna ze nog eens wijst op de plek waar de containers stonden. “Gelukkig is het allemaal nog niet verder gaan branden, want dan waren ook alle machines waarschijnlijk verloren gegaan.” Feit is wel dat alle opgeslagen was, vuil en schoon, opnieuw gereinigd zal moeten worden. Daarvoor zijn inmiddels lijnen gelegd met een andere wasserij, die Korf letterlijk ‘uit de brand gaat helpen’. Ook zal het hele pand, inclusief alle machines, gereinigd moeten worden. Een klus die de nodige tijd gaat kosten.

 

Peter Korf zelf is ondertussen al volop in overleg met de verzekeringsmaatschappij om alle schade zo goed en kwaad als het kan in kaart te brengen. Wel hoopt hij, als het allemaal lukt, over ruim een week weer te kunnen draaien. “De schoonmakers zijn inmiddels al aan de slag en nu zijn we nog even afhankelijk van een aantal leveranciers. Maar ik heb goede hoop dat het lukt. En daalt steeds meer het besef in dat we eigenlijk nog geluk hebben gehad.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024