Coaching en begeleiding bij verlies en rouw
NIEUWE PRAKTIJK ‘VERBINDING’ AAN DE OUDE ALMELOSEWEG

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren geopend. De praktijk richt zich op coaching en begeleiding bij verlies en rouw. Eigen levensgebeurtenissen zijn onder andere een drijfveer geweest te starten met dit werk. De praktijk is opgericht met als doel mensen die een verlies hebben geleden weer in verbinding te brengen met zichzelf. En opnieuw weer te leren verbinden met dát wat hen dierbaar is wat zij hebben verloren in hun leven.

 

Veel mensen denken dat rouw alleen te maken heeft met het sterven van een dierbaar iemand. Aan ieder verlies is echter rouw gekoppeld, hoe groot of klein dit verlies gevoelsmatig ook is. Denk maar eens aan een ernstige ziekte van je partner of je kind, een (complexe)scheiding, verlies van je baan, een verhuizing, verlies van gezondheid waardoor je niet meer kunt wat je eerder wel altijd kon, het ongewild kinderloos zijn, adoptie of verlies van je land van herkomst. Zomaar wat voorbeelden die bijzonder ingrijpend kunnen zijn, waardoor je vastloopt in je leven.
 

Rouwproces

Het rouwwerk bij de diverse vormen van verlies dat ieder mens vroeg of laat heeft te verrichten, kost vaak veel tijd en energie. Het rouwproces en het werk wat dat kost, is een volledig normaal en uniek aanpassings- en veranderingsproces dat in de meeste gevallen op een natuurlijke manier verloopt.
 

Het kan ook zijn dat het zelf niet (volledig) lukt het verlies te verweven in het leven. Dat merk je bijvoorbeeld aan dat er ook na langere tijd gevoelens van somberheid, boosheid of angst blijven bestaan of dat je slecht slaapt, in de overdrive gaat in je werk of fysieke klachten gaat ontwikkelen. Steeds meer mensen lopen door de gebeurtenissen ook vast in hun werk en komen hierdoor (deels) in de ziektewet terecht. Terwijl het werk juist ook als verbindende factor nodig blijft om overeind te kunnen blijven staan in het dagelijkse leven om ook dit stuk eigen identiteit te kunnen bewaren.
 

Coaching en ondersteuning

In het proces van hierbij stilstaan (van veelal overleven naar leven), vervul ik als verlies- en rouwbegeleider in mijn praktijk aan de Oude Almeloseweg een ondersteunende rol in het rouwproces van jou als client. Tijdens dit proces zul je door middel van het (blijven) vertellen van je verhaal, diverse oefeningen, eventueel beeldend werken en educatie over rouw, inzicht krijgen in je eigen gevoelens, gedachten en gedrag. Belangrijkste uitgangspunt hierbij is het werken vanuit het systemische perspectief; als mens n.l. leef je binnen de context van b.v. gezin, de familie, het werk, de school, een geloofsgemeenschap, cultuur etc.
 

Vanuit mijn achtergrond als docent beeldende vorming en als trainer, zorgfunctionaris, coach en vertrouwenspersoon in het onderwijs, ben ik mij sinds 2017 verder gaan professionaliseren in trauma-, verlies- en rouwbegeleiding. Met als doel volwassenen en jongeren individueel, binnen gezinnen, in lotgenotengroepen en binnen re-integratietrajecten te begeleiden, waarbij in veel gevallen werkgevers ook open staan voor een vergoeding van de kosten van deze begeleiding.

 

Tevens bied ik workshops en trainingen aan voor personeel van scholen, zorginstanties en bedrijven en voor studenten binnen beroepsopleidingen die in het onderwijs of de zorg geschoold worden.
 

Heb je een vraag, wil je eerst meer informatie of meteen een afspraak maken voor een intakegesprek? Stuur dan een mail naar hkverbinding@gmail.com of neem een kijkje op de website van de praktijk: www.hkverbinding.nl

 

(Foto in de tekst: Hans Kosterink)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024