Chaos aan de Oonksweg
01-03-2024
WEG DICHT, WEG OPEN

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een gedeelte van de drukke doorgangsroute tijdelijk als eenrichtingsweg ingericht. Maar blijkbaar hielden automobilisten zich niet aan de maatregel en werd er veelvuldig tegen het verkeer ingereden.

 

Wethouder David Vermorken: “Er ontstond een gevaarlijke situatie voor de mensen die daar aan het werk waren. Bovendien zou het voorgekomen zijn dat er auto’s stilstonden op het spoor en dat wil je natuurlijk ook niet.” Afgelopen donderdag werd het allemaal te gortig en werd besloten de weg dan maar tijdelijk helemaal af te sluiten totdat Enexis klaar zou zijn met de werkzaamheden.
 

Chaos en verwarring

Maar met de Bornerbroeksestraat dicht en de tijdelijke verkeerssituatie aan de Twickelerblokweg werd de nieuwe situatie vrijdagmorgen helemaal een chaos en reden automobilisten zich compleet vast in de wirwar van omleidingsborden. Wegafzettingen werden ook gewoon weggezet door verkeersdeelnemers. Kortom: het werkte niet.
 

Weg weer open

En dus werd vandaag besloten om de hele wegafzetting in allerijl maar weer terug te draaien. Enexis pakt de boel in en zal op een later moment de geplande werkzaamheden uitvoeren. Aan het einde van de dag is de Oonksweg weer gewoon toegankelijk voor verkeer in beide richtingen. (AJ/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
A — 05 mrt 2024
In de onderstaande reacties staan naar mijn mening meerdere punten die kloppen. Ik ben zelf inwoner van de Oldhof wijk en als je alle projecten bij elkaar neemt zie ik het volgende.
1. De aanleg van de f35 die verschillende invalswegen blokkeren. Het gebruik van het "paasvuur veld" hier rijden de vrachtwagens en graafwerktuigen af en aan.
2. De voorbereidende werkzaamheden bij onze nieuwe sporthallen.
3. De bouw van de tijdelijke noodlokalen van de Jan Ligthart bij de Oldhof school. Met de daarbij behorende verkeersdrukte van schoolkinderen/ouders.
4. En als laatste de afsluiting van de Oonksweg.

Ik ben van mening dat dit een scenario is die gelukkig nog niet tot ongelukken heeft geleid.

En de vraag wie is hier voor verantwoordelijk? Het lijkt mij niet dat de burgers hier verantwoordelijk voor zijn maar ja met de huidige mentaliteit van de mensen vraag ik mij dit ondertussen ook af.


Henk de Vries — 03 mrt 2024
Beste @H.Houtman , wie is dan volgens u de ' SCHULDIGE ' ?

Dat voertuigen zich vastrijden welke voorzien zijn noodsignalen vind ik wel een ernstige tekortkoming , hiervoor is toch iemand verantwoordelijk?

Hiermee wachtende op uwer respons .
H. Houtman — 03 mrt 2024
@jan ik vind uw reactie tamelijk gênant. U beschuldigt een ander, iemand die u niet kent en zich niet kan verweren, van 'niet nadenken'. Met uw eigen reactie laat u echter zien dat u echter zelf niet gehinderd wordt door enige kennis. Er wordt nota bene letterlijk in het artikel geschreven dat Enexis de opdrachtgever is en u schuift het bij de gemeente in de schoenen.

Het is een treurige ontwikkeling, die al enige tijd gaande is. Men geeft bij elk probleempje in het leven direct de schuld aan 'de overheid en de instanties'. Ook al is het tegen beter weten in. Zucht.
jan — 02 mrt 2024
En dit hebben we allemaal te danken aan de opdrachtgever(lees Gemeente Borne).
Nadenken zit niet in het profiel van de desbetreffende ambtenaar. Men bedenkt iets en de uitvoering en controle laat men aan een ander over en wast de handjes in onschuld.
J — 02 mrt 2024
Wonende aan de Bornerbroeksestraat .
÷Stonden afgl maanden 4 borden dat de weg is afgesloten. . Ook voor fitetser.
Men trok zich er niets van aan Motoren bromners fietser ook schoolklassen gewoon over de halve stoep die er nog lag.Of met auto de weg in en dan halverwege draaien en met hoge snelheid terug, ongelofelijk. Dit zal bij de andere racebaan deOonksweg niet anders zijn.
Henk de Vries — 01 mrt 2024
Chaos inderdaad , zo erg dat een ambulance met noodsignalen de Bornerbroeksestraat inreed en bij het Pannekoekenhuis strande vanwege blokkades alhier de werkzaakheden .
Uit schaamte werden de optische en vocale signalen maar uitgedaan om snel te keren .

Prima planning lijkt mij een toch niet zo moeilijk om aanvoerlijnen tegelijkertijd af te sluiten , of schort het hier aan gebrek van inzicht ?

Tevens het parkeren op de Bornerbroeksestraat omgeving pannekoekenhuis . Er is een ingang aan de achterzijde , deze is te bereiken via de Azelosestraat ( ingang sportvelden / blaashal ) hierna het onverharde pad volgen ( is nu open ) totaan de blokkade ( fietsen kunnen door ) dan rechts de parkeerplaats op .
Hierna over de rijplaten richting het Zwembad , kids-City .
Tussen het clubhuis van Heidelberg en kids-city zit nu een inrit waar u te het Restaurant kunt bereiken en daar ook te parkeren .

Wil jij ook wonen in de Bornsche Maten?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
19-05-2024

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024