Goede doelen profiteren weer van aspergekistje
DE UITVERKORENEN ZIJN ONDER MEER HET BAKEN VAN BORNE EN DE STICHTING LEENDERT VRIEL

Goede doelen profiteren weer van aspergekistje

Het is inmiddels goed gebruik dat de Lionsclub Borne de opbrengst van haar jaarlijkse acties besteedt aan Bornse organisaties die een financiële injectie heel goed kunnen gebruiken. En evenzo gebruikelijk is dat suggesties hiervoor worden aangedragen door de deelnemers aan de Borne Curling Open. Een groot aantal aanmeldingen volgde. Inmiddels is de keuze bepaald en zijn dit jaar het in de maak zijnde Baken van Borne en de Stichting Leendert Vriel de gelukkigen, plus nog eens een aantal andere organisaties die onder het motto ‘Borns Steuntje in de Rug’ op een kleine bijdrage mogen rekenen. Een van de acties om geld bij elkaar te brengen is de verkoop van het jaarlijkse aspergekistje.

 

Het Twents aspergekistje

Het inmiddels befaamde Twentse kistje, waarin tal van ingrediënten zijn samengebracht, is goed voor een complete aspergemaaltijd voor twee à drie personen. De kosten van al dit lekkers bedragen 42,50 euro incl. btw. Vorig jaar brachten de verkoop van het kistje en nog enkele andere acties 15.000 euro op. De Stichting Fietsmaatjes Borne, het Dreamteam Borne en de Stichting Evi waren toen de lachende derde. Dusan Olde Heuvelt van de Lionsclub Borne heeft goede hoop ook dit jaar weer eenzelfde bedrag te mogen uitkeren. “De kistjesactie is eigenlijk niet meer weg te denken en voor velen vaste prik geworden in de maand mei.”

 

De verkoop is gestart

Dat moment in mei is gepland op donderdag de zestiende. In de tweede helft van de middag is er dan bij de entree van Restaurant Dorset de feestelijke uitgifte van de bestelde kistjes, waarbij ook geproefd kan worden van een heerlijke Twentse wijn en - hoe kan het ook anders - aspergesoep. “Maar zover is het allemaal nog niet”, aldus Olde Heuvelt. “Eerst moet er natuurlijk worden besteld.” Op de website van Lions Borne staat precies omschreven wat de mensen in hun kistje mogen verwachten en daar kunnen ze vanaf nu ook het bestelformulier invullen. “Ergens in de zomer hopen we dan de nieuwe goede doelen blij te kunnen maken met de mooie opbrengst ervan.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de...
18-07-2024

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024