Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit
JOHN VOELT ZICH VEILIGER MET DE HULPKAART OP ZAK

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie bekend), hij ging al jaren 2 à 3 keer per week met de scootmobiel naar zijn werk in een naburige plaats, tot het volgende gebeurt. John vertelt hierover: ‘Sinds mijn val met de scootmobiel in de berm en sloot ben ik erg geschrokken omdat ik moeilijk kon aangeven van wie ik hulp moest ontvangen en wie er gebeld kan worden. Het was koud en ik was voor omstanders minder goed te verstaan. Ook had ik geen mobiel bij me op dat moment, deze kan ik moeilijk zelf bedienen en het meenemen van mijn mobiel was wat naar de achtergrond geraakt. Gelukkig was er een heel behulpzame voorbijganger die veel heeft uitgezocht en geregeld."

 

"Vanaf dat moment heb ik altijd een hulpkaart in mijn portemonnee bij me. Ik heb ervoor gekozen om daar verschillende telefoonnummers op te zetten, van mijn vrouw en kinderen. Maar ook van mijn werkgever en van de pechservice die me altijd zou moeten kunnen ophalen en mijn scootmobiel weer thuisbrengt. Omdat ik nu een hulpkaart bij me heb en altijd mijn mobiele telefoon meeneem, voel ik me weer zekerder en veiliger waardoor ik weer met een fijn gevoel op de scootmobiel op weg naar mijn werk ga.’

 

Wil jij net als John ook met een zeker en veilig gevoel op pad? Onderzoek de mogelijkheden voor jou hoe je de hulpkaart kunt krijgen. Kijk verder op www.zelfregieteamborne.nl/hulpkaart voor informatie en downloaden van een blanco in te vullen hulpkaart. Hoe je het verder benodigde materiaal kunt ontvangen, kun je hierna lezen.

 

 

 

 

 

 

 

De hulpkaart in de gemeente Borne

 

  • De hulpkaart in gratis beschikbaar voor iedere inwoner van Borne.
  • De hulpkaart aanvragen kan door een email te sturen aan zelfregieteamborne@gmail.com of te bellen met 06 51 84 16 68.
  • Benodigd materiaal is op te halen bij het Sociaal Hus (in het gemeentehuis) of aan de balie van het Kulturhus (bij de bibliotheek).
  • Dit materiaal bestaat onder andere uit een blanco voorbereid blad om de hulpkaart thuis (dubbelzijdig) te printen, een korte instructie en een aantal voorbeelden.
  • Als invullen voor jou moeilijk is, kom dan naar het wekelijkse inloopspreekuur op maandag van 13.00 tot 14.30 uur in de bibliotheek. Daar kun je geholpen worden met het invullen en zo gewenst printen we de hulpkaart voor je.

 

De hulpkaart helpt je verder

De hulpkaart kan je veiligheid en zelfvertrouwen geven. Het is een kaartje, waarop je kan aangeven wat er moet gebeuren als jou iets overkomt. Ook als je geen woorden meer hebt, zoals in het voorbeeld van John. Zo helpt de hulpkaart je vrijelijk te bewegen. Als je de hulpkaart bij je telefoon of in je portemonnee draagt, kan deze eenvoudig door anderen gevonden worden om de gewenste actie te ondernemen.
 

www.zelfregieteamborne.nl
Tel 06 51 84 16 68

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Brand in schuur aan Hertmerweg

Rond 21.10 uur vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de...
19-07-2024

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024