IJsbaan blijft trekken
02-01-2017
NOG VIJF DAGEN TE GAAN, MAAR OVERWELDIGEND SUCCES IS NU AL VERZEKERD!

IJsbaan blijft trekken

Vrijdag 16 december ging de Bornse ijsbaan voor het tweede achtereenvolgende jaar open. Nu, ruim veertien dagen verder, spreekt de organisatie al van een doorslaand succes. Terwijl de laatste etappe nog volop gaande is, want tot en met aanstaande zaterdag kan eenieder de ijzers onderbinden en genieten van de winterse sfeer op het Dorsetplein. Marga van der Heijden en Frank Wennink (een van de technische commissieleden) zien het allemaal zelfverzekerd en met genoegen aan.

 

Extra aantrekkelijk

“Weet je”, zegt Marga niet zonder trots, “het aantal bezoekers dat we vorig jaar na drie weken mochten verwelkomen, haalden we nu al na twee weken. Alle Bornse scholen hebben hun baantjes hier getrokken en de clinics gevolgd, het voorzichtig opgestarte peuterschaatsen blijkt een doorgaand succes en ook ontvangen we steeds meer mensen van buiten Borne. Natuurlijk, ook Hengelo, Enschede en Oldenzaal hebben hun ijs, maar op de een of andere manier blijkt de vloer hier extra aantrekkelijk.”

 

Frank Wennink kan het enthousiasme van Marga volledig onderschrijven. “Drie weken schaatsen in Borne verloopt tot op heden echt op rolletjes”, aldus de technische man. Samen met nog vijf kompanen zorgt hij ervoor dat de baan er prima bij ligt. Vanmorgen vroeg was ‘ie al ruim een uur aan het vegen om de vers gevallen sneeuw te ruimen. “Maar ook het aggregaat heeft onze voortdurende aandacht”, zegt hij. “De geluidsoverlast is minimaal, we houden ook steeds contact met de buurtbewoners om mogelijke hinder in een vroegtijdig stadium te ondervangen.”

 

Nog veel groter…

Of de ijsbaan er ook weer over ruim elf maanden zal liggen, weten ze nog niet. “Dat hangt van zóveel zaken af”, aldus Marga. “Om te beginnen de financiën natuurlijk. Maar aan ons zal het niet liggen. We willen graag en worden alleen maar enthousiaster als onze bezoekers dat ook telkens zijn. Dan is het heel leuk werken. En natuurlijk zou het mooi zijn dat we volgend jaar weer een stapje verder kunnen komen. Met een curlingcompetitie bijvoorbeeld. En misschien ook wel met een nog bredere inbreng van de horeca. Want ik ben ervan overtuigd dat dit succes nog veel groter kan worden…”

 

Zoals gezegd is de ijsbaan deze week tot en met zaterdag geopend: dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur. (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024