Extra aandacht Wensink en Vogelbuurt
NIEUW INTEGRAAL VEILIGHEIDSPLAN VOORZIET IN GERICHTE AANPAK PER WIJK

Extra aandacht Wensink en Vogelbuurt

Het gevoel van veiligheid blijkt in de wijken ’t Wensink en een deel van de Vogelbuurt (Dikkerslaan-Molenkampsweg en omgeving) opvallend minder te zijn dan in andere wijken in de gemeente Borne. Om die reden is er in het nieuwe Integrale Veiligheidsplan meer aandacht opgenomen voor deze gebieden. “Uit de veiligheidsmonitor is naar voren gekomen dat het veiligheidsgevoel nog wel positief is, in ieder geval beter dan het Twentse gemiddelde, maar er toch een relatief groot verschil is met de rest van Borne”, zegt burgemeester Rob Welten. De oorzaak hiervan is onduidelijk. “Op basis van objectieve veiligheidscijfers is er geen reden voor, maar met dat gevoel moet je wel iets doen. We gaan nader op deze wijken inzoomen en kijken wat we er aan kunnen doen.”

 

Prioriteiten veiligheidsbeleid

De acties die in dit kader worden genomen zullen worden uitgewerkt in tweejaarlijkse actieplannen die voortvloeien uit het Integraal Veiligheidsplan 2017-2020. Het veiligheidsbeleid was aan herijking toe en het college heeft input vanuit onder andere het Veiligheidsdebat en Open Podium van vorig jaar, alsmede objectieve veiligheidscijfers vertaald in nieuw beleid met een aantal prioriteiten.

 

De prioritaire thema’s zijn: verkeersveiligheid, spoorveiligheid en voorbereiding op rampen en calamiteiten en een veilige woon- en leefomgeving. Rode draad in het beleid is dat burgers actief geïnformeerd en betrokken worden. Eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid tot het nemen van burgerinitiatieven staan daarbij centraal. Door goed te onderzoeken waar problemen zich voordoen zou een gerichte aanpak per wijk mogelijk moeten zijn. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 13 jan 2017
Hans; wat suggestief zeg. Net of die statushouders een probleem toevoegen aan de wijk. De Vogelbuurt is al decennia lang een wijk met minder draagkrachtigen en mensen zonder werk en dat alleen en vooral, bepaalt je idee.
Wat WEL speelt de laatste jaren dat het cafe Platenkamp voor veel onrust en geschreeuw in de nacht zorgde. Vooral aan de PB laan, maar daar wonen geen statushouders. Wel mensen met status en dat is weer lastig om vast te houden.
Hans — 13 jan 2017
In de Vogelbuurt zie je dat er de laatste tijd een grote mate van doorstroming is. Het aantal statushouders in de buurt groeit. Als er sprake was van sociale cohesie zal die zeker te lijden hebben onder deze ontwikkelingen met een onveilig gevoel als mogelijk resultaat.
Ferdinand — 12 jan 2017
Wanneer wordt de straatverlichting vervangen van Oranje naar wit Het is soms donker op straat bij mij in de straat Dreef en Meent en Akker voel me soms niet veilig

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024