Bornsche Flieren in de uitverkoop
GRONDPRIJZEN BORNSCHE MATEN FLINK VERHOOGD

Bornsche Flieren in de uitverkoop

De grondprijzen in het nieuwbouwproject de Bornsche Flieren (foto boven), net buiten de Stroom Esch aan de Hedeveldsdwarsweg, worden flink verlaagd met maar liefst 27 procent. Die prijsverlaging heeft te maken met de geringe belangstelling voor de grote exclusieve kavels en het feit dat voor het type huis dat men daar wil bouwen er eigenlijk twee kavels nodig zijn, waardoor de grondprijs relatief hoog werd. Van de tien kavels op het knooperf zijn er nog zes te koop. Met de aanpassing van de kavelprijs hoopt het college het nieuwbouwproject aan de rand van Borne vlot te trekken.

 

Kollergang ook goedkoper

Ook de grote kavels aan de andere kant van Borne, richting landgoed Twickel, worden in prijs verlaagd. In het plan de Kollergang (foto rechts) worden de resterende zes grote kavels 10,6 procent goedkoper. De prijzen voor de kavels lagen op hetzelfde niveau als die van de Bornsche Maten, rond de 300 euro per vierkante meter, maar de Kollergang trok toch aanmerkelijk minder kooplustigen.

 

Stijging grondprijzen Bornsche Maten

Tegenover de prijsverlagingen van de Bornsche Flieren en de Kollergang staan verhogingen van de grondprijzen in andere delen van de gemeente. Door de aantrekkende economie en de verbetering van de woningmarkt worden overal in het land grondprijzen naar boven bijgesteld. Regionaal gaan de prijzen gemiddeld met 1 procent omhoog. Dat is ook ongeveer de stijging die voorzien is voor kavels in Hertme en Zenderen, maar de grondprijzen voor particuliere uitgifte in de Bornsche Maten gaan met 2,7 procent omhoog. De nieuwbouwwijk is populair en kent de grootste vraag van Twente. Voor enkele woningentypen is de vraag groter dan het aanbod en mede daarom vindt het college een dergelijke verhoging verdedigbaar.

 

De Veldkamp

Voor bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp zijn de prijzen gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Reden daarvoor is dat de verkoopresultaten in 2016 behoorlijk zijn achtergebleven bij de prognose. “De belangstelling trekt wel aan”, heeft verantwoordelijk wethouder Michel Kotteman gemerkt. Maar vooralsnog heeft dat nog niet tot concreet resultaat geleid. (AJ)

 

Meer informatie over de diverse locaties: www.bouweninborne.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Erve stroomboer en boerin — 07 mei 2017
De varkensstal aan de oude bieffel is zelfs mooier dan het gedrocht aan het eind van de hedeveldsdwarsweg. Hoezo ingebed in het landschap? Zeker vriendjes bij bouw en woningtoezicht.
Max de Mooij Sr. — 05 feb 2017
Het had een mooi landelijk wijkje kunnen worden, met redelijke kavels en huizen die passen in het landschap De eerste huizen die er staan waren een mooie aanzet, Jammer dat e.e.a. zo uit de hand is gelopen. Voor riante kavels met megalomane huizen kunnen kopers ook terecht op plan Wieldijck.
stroomesser — 03 feb 2017
Ook wij zijn erg verdrietig over dit landschap verpestende gebouw. Iedere dag als we de hond uitlaten worden we aan dit misdrijf herinnerd. Helaas gaat het nooit weer weg. Het enige wat helpt is de andere kant uit kijken. weet iemand wie de ''architect'' is? Tubantia heeft ieder jaar een wedstrijd voor het lelijkste gebouw in Twente. Ik ga deze opgeven.
bewoner hedeveld — 02 feb 2017
We hebben op het platteland geleerd dat het gaat om leven en laten leven..wij hebben ons dan ook helaas niet verdiept in het soort woningen dat in onze achtertuin werd gebouwd. Ook omdat door de gemeente het knooperf plan werd gepresenteerd als landschappelijke ingepast....nu is ons mooie Hertmese buitengebied opgezadeld met dit megapand..waar tot overmaat van ramp met grote regelmaat s avonds ook eens de gevel / glazen pui, tot boven in de nok wordt verlicht door felgekleurd led licht in afwisselend rood, paars en neonblauw... vanaf Hedeveldsweg is het dan duidelijk te zien....En ik doe mijn gordijnen dan maar omlaag...smaken van mensen verschillen en ik heb niets tegen de bewoners die ongetwijfeld erg blij zijn met hun moderne woning , maar dat dit is toegestaan door de gemeente op deze plek daar snap ik helemaal niets van...😐
Henk Slot — 02 feb 2017
De Flieren zou een verbetering van de landschappelijke waarde van het Hedeveld betekenen.
Het moge duidelijk zijn dat de gemeente het omgekeerde heeft bereikt.

wanneer plant de gemeente een houtwal om dit vreselijke pand om de visuele schade te beperken??
Bornenaar — 02 feb 2017
Heel jammer dat de gemeente de bouw van dit vreselijke object heeft goedgekeurd. Erg jammer voor De Flieren. Ik zou hier ook niet tegenaan willen kijken. Goed bezig gemeente Borne!
sjj — 02 feb 2017
Het aangezicht op de Flieren is al verpest door een bouwsel wat het landschap compleet heeft verknalt.
Dit geld voor een gebouw wat totaal geen uitstraling heeft, men had er net zo goed een varkenstal neer kunnen poten was het aangezicht 100% beter geweest.
Een domper voor de bewoners die er bij wonen en een waanzin idee van de gemeente om dit goed te keuren.
Spookhuis van Borne.
Geen mens die daar nog een kavel koopt na deze miskluun.
Erik ten Bolscher — 02 feb 2017
Daar op de Flieren staat inmiddels een enorm mismaakt gedrocht (niet op de foto), daar wil nooit meer iemand naast wonen. Ook niet met 27% korting
De gemeente heeft het zelf verpest met haar welstandsbeleid
Paul Cohn — 01 feb 2017
..."de Kollergang trok toch aanmerkelijk minder kooplustigen"...
alleen stokdove mensen zal dat verbazen

Kloosterleven ligt stil in Zenderen

Vorige week dinsdag overleed Edgar Koning, de prior van het Karmelietenklooster in Zenderen....
06-04-2020

Bijzonder innovatief en duurzaam asfalt in Borne

Maandag wordt er gestart met het asfalteren van de Burenweg en Tichelkampweg. Niets bijzonders...
05-04-2020

Toch nog een beetje feest vandaag

De onwerkelijke bevrijdingsdag van Borne kreeg vrijdagmiddag toch nog een feestelijk tintje....
03-04-2020

Ruim en groen wonen in Eschrande

ADVERTORIAL • De Bornsche Maten wordt steeds mooier. In het gebied rondom de slingerende...
02-04-2020

Opnieuw coronaslachtoffer

Ook in de vijfde week heeft corona slachtoffers gemaakt in Borne, zo meldt burgemeester Jan...
01-04-2020

Pater Edgar Koning overleden

Dinsdagmorgen 31 maart is pater Edgar Koning overleden. De pater werd in 2014 op 82-jarige...
31-03-2020