Borns Bijtje voor Frans Nijkamp
22-02-2017
VOORZITTER VERRAST TIJDENS LEDENVERGADERING HEEMKUNDEVERENIGING

Borns Bijtje voor Frans Nijkamp

Voorzitter van de Heemkundevereniging Frans Nijkamp heeft woensdagavond in het Kulturhus een Borns Bijtje ontvangen uit handen van burgemeester Rob Welten. Met deze onderscheiding wordt de waardering uitgesproken voor de grote inzet van Frans Nijkamp voor de Bornse gemeenschap.

 

Frans Nijkamp verricht diverse vrijwillige taken waar vele uren per week mee gemoeid zijn. Zo is onder zijn voorzitterschap de Heemkundevereniging flink gegroeid en krijgt de vereniging een steeds prominentere rol in de samenleving. Ook zet Nijkamp zich in voor het evenement Kerstmis in Oud Borne, is hij van betekenis voor het Bussemakershuis, is hij lang actief geweest bij voetbalvereniging NEO en is hij betrokken bij de Melbuul’ndagen. Daarnaast is Frans Nijkamp initiator van vele exposities. Eén daarvan is bijvoorbeeld ‘Borne 70 jaar bevrijd’.

 

Algemene Ledenvergadering Heemkundevereniging Borne

Tijdens de algemene ledenvergadering is hem het Bornse Bijtje opgespeld. Voorafgaand aan deze gebeurtenis is eerst het algemene deel van de ledenvergadering gehouden waarbij de bestuurswisseling het belangrijkst was.

Voorzitter Frans Nijkamp en bestuurslid Bart Hogeweg traden beiden na twee zittingsperioden af. Als nieuwe voorzitter is het bestuurslid Annemarie Haak verkozen.

Ook drie nieuwe leden traden aan: Mevrouw Henriëtte ten Tusscher en de heren Harry Rouhof en Hans Nijhof. Alle drie zijn het geboren en getogen Bornenaren met veel hart voor ons dorp.

 

“Ik vind het wel leuk”

De opkomst van burgemeester Rob Welten is voor Frans Nijkamp een volslagen verrassing. Hij had geen idee wat hem te wachten stond.

Rob Welten: “Een van mijn eerste ontvangsten als nieuwe burgemeester was bij de Heemkundevereniging. Als geschiedkundige niet zo verwonderlijk. Ik vind het dus heel leuk nu hier te zijn. De Heemkundevereniging Borne is een club van vrijwilligers en dat is belangrijk voor Borne. Fijn dat ik vanavond iemand in het zonnetje kan zetten. Frans, mag ik je verzoeken.”

Frans Nijkamp was even perplex, schoot snel zijn jasje weer aan en luisterde toen verder maar. Rob Welten: “Frans, je bent een van de mensen in het bestuur maar je was wel een boegbeeld. De vereniging is onder jouw leiding flink gegroeid, heeft een plaats in de samenleving verworven. Je hebt ook op tal van plaatsen invloed gehad, het HIP is met de tijd meegegaan, de exposities, met name `Borne, 70 jaar bevrijd` heeft veel kinderen aan het denken gezet en als vereniging heb je samenwerking gezocht en gevonden met andere culturele instanties. Daar is veel waardering voor en daarom vind ik het fijn je dit Bornse Bijtje op te mogen spelden.”

 

Frans Nijkamp is er beduusd van en in zijn dankwoordje komt dat wel tot uiting:” Ik vind het wel leuk,” weet hij even uit te brengen voordat hij verder de burgemeester bedankt.

 

In de pauze wordt het glas geheven op het Bornse Bijtje van Frans Nijkamp en even doorgepraat. Na de pauze wordt een film over Borne in de jaren 6o, `Soli Deo gloria` vertoond. Uit de zaal klinkt een geroezemoes van herkenning als de inwoners van Borne herkend worden.

 

Frans Nijkamp heeft het Bornse Bijtje verdiend. (AJ en AM)

 

R. Welten en het bestuur Heemkundevereniging Borne F. Mars, H. Rouhof, B. Velthuis, B. Hogeweg, F. Nijkamp en A. Haak. Andere leden staan niet op de foto, waren wel aanwezig.

 

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
gerard en ria Huls — 23 feb 2017
Frans, wat geweldig. Proficiat met de onderscheiding Borns Bijtje.
Je hebt het verdiend.
Geniet er van groetjes Gerard en Ria Huls.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024