Oude Kerk (Oude Kerkstraat)

 

13.15 - 13.50 uur Jos en Yvonne Beunders

14.10 - 14.45 uur Borns Kleinkoor

15.00 - 15.35 uur Damessimo

 

Damessimo

 

Damessimo+ is een zanggroepje dat al 20 jaar bestaat. De naam doet denken aan de muziektermen ‘fortissimo’ of ‘pianissimo’, maar het is ‘DAMESsimo’...

 

De dames Jacquelline Lemmink, Dinie Otten, Leonie Otten en Dieke Snoek zingen een mixture van pop, klassiek, musical en jazz, in verschillende talen, à capella of met pianobegeleiding.

De laatste tijd zingen ook Vincent Kuipers en Alfons Botterhuis mee (vandaar de +). De pianobegeleiding is in de muzikale handen van Paul Huijnen en het mooie gitaarspel is van Vincent Kuipers.

 

Richtlijn bij het kiezen van repertoire, is het geraakt worden door een melodie of tekst èn de vocale haalbaarheid. Al enkele malen hebben de dames de zangcursus ‘Classical meets Jazz’ gevolgd in Italië en Spanje, o.l.v. Bram van der Beek en Norbert Kögging, waar ze dus ook kennis hebben gemaakt met het leren zingen van jazzliedjes.

 

Damessimo+ zingt o.a. bij ‘Borne op z’n Best’, ‘Muzikaal Kloosterpad’, vieringen, recepties, in verpleeghuizen en kerstconcerten.

 

Jos en Yvonne Beunders

 

Vader (piano) en dochter (zang) hebben al meerdere jaren meegedaan met Borne op z’n Best, iedere keer met een ander thema waaraan ze hun muzikale optreden verbonden. Eerdere thema’s waren bijvoorbeeld Franse chansons en Nederlandse luisterliederen. Dit jaar is gekozen voor een selectie van verschillende Disneysongs. Iedereen kent wel een aantal van de tekenfilms van Disney. De prachtige muziek versterkt de boodschap van de film meestal enorm. Veel van deze muziek is geschreven door Alan Menken, waarvoor hij al acht Oscars heeft gewonnen. Bijvoorbeeld voor de filmsong ‘Beauty and the beast’ en ‘Colors of the wind’ van Pocahontas. Beide melodieën worden tijdens deze Borne op z’n Best ten gehore gebracht, met nog andere mooie tijdloze songs uit bijvoorbeeld Toy Story, Jungle boek en Sneeuwwitje.

 

Jos speelt bij Vocalise, een operette- en musicalgezelschap. Ook begeleidt hij het Twents liturgiekoor en het koor Opus’94. Hij is pianist bij de opera-avonden bij Aimo te Lochem. Daarnaast verzorgt hij de muzieklessen op basisschool de Wheele in Borne.

Yvonne heeft zanglessen gevolgd op de muziekschool in Borne en in Nijmegen. Ze treedt op bij diverse gelegenheden, het liefst met haar vader als begeleider. Ook zij geeft muzieklessen op een basisschool in Nijmegen, waar ze woont.

 

Borns Kleinkoor

 

Het Borns Kleinkoor werd in 1941 opgericht als dubbel mannenkwartet. De naam Borns Kleinkoor ontstond later. Op de website van het koor staat in grote lijnen de historie van het koor vermeld.

In 2016 vierde het koor haar 75-jarig jubileum met een prachtig concert in Borne en een concertreis naar Praag.

 

Met ingang van september 2017 is Bram van der Beek de dirigent. Deze professionele en zeer inspirerende dirigent bracht nieuw elan en vakmanschap in het koor. Sindsdien is de animo binnen het koor gegroeid, worden de repetities beter bezocht en gaat de zangkwaliteit met sprongen vooruit. Dit resulteerde al in een tweetal prachtige Kerstconcerten en een FOOM-concert in 2018 met liederen uit de Filmmuziek, Opera, Operette en Musicals.

 

Het doel van het FOOM-concert was om talent dat in Borne of directe omgeving woont een kans en een plek te geven om zich aan een groot publiek te tonen en, onder leiding van een professionele dirigent zich verder te ontwikkelen. De deelname van deze jonge zangtalenten was zowel voor het koor als voor de jonge zangers zelf een geweldige ervaring.

 

Het koor heeft als uitgangspunt: 'Zingen voor ons plezier met daarbij een zo hoog mogelijke muzikale kwaliteit!' Zie voor meer informatie de website: www.bornskleinkoor.nl.