Dit jaar staat het Rheineplein weer bol van activiteiten. Het Rheineplein zal dit jaar worden omgetoverd tot één groot terras. Diverse bands en koren zullen dit jaar acte de présence geven. Hierbij zijn de muziekstijlen zeer uitlopend zodat Bezoekers kunnen zich te goed aan diverse warme en koude snacks, er is voor elk wat wils. Voor de liefhebber zijn er diverse soorten bier verkrijgbaar van onze lokale brouwerijen. Uiteraard kan ook lekker een ‘gewoon’ biertje of een wijntje worden gedronken op het terras. Maar ook non- alcoholische dranken zijn verkrijgbaar op het grote terras.

 

Voor de allerkleinsten zal er een draaimolen zijn zodat er voor elke leeftijd voldoende vertier is.

We zien je graag op het Rheineplein terras.

 

Rheineplein

 

12:45 - 13:20 uur Koor Mix

13:30 - 14:05 uur Spiekers

14:15 - 14:50 uur Verdian Hollow

15.00 - 15.35 uur Inpajoko

15.45 - 16.20 uur Melbuul'n Piratenkoor

12.00 - 17.00 uur Groot terras

 

Koor Mix

 

MIX is een gezellig koor uit Zenderen dat haar naam ontleent aan het feit dat het koor bestaat uit 35 mannen en vrouwen, van alle leeftijden en allerlei gezindten.

 

Ze zingen al 20 jaar een MIX van muziek, in principe alles wat ze zelf mooi vinden en ze vinden heel veel mooi. Het repertoire varieert van lichte swingende muziek tot musicalmuziek, maar ook het klassieke repertoire wordt niet vermeden. Al die tijd wordt gezongen onder de bezielende leiding van Fons van Os en sinds een paar jaar is de begeleiding op piano in handen van Niklas Kotter.

 

Koor Mix verzorgt optredens op verschillende locaties in de regio en daarbuiten en bij verschillende gelegenheden. Zo is het koor al een aantal jaren vaste deelnemer aan Borne op z’n Best maar bijvoorbeeld ook bij Amusing Hengelo.

 

Voor het optreden tijdens Borne op z’n Best zal worden geput uit het brede assortiment aan liederen en belooft het koor er een spetterend optreden van te gaan maken.

 

Het Melbuul’n Piratenkoor

 

Het Melbuul’n Piratenkoor is een mannenkoor met een vrouwelijke dirigente dat voornamelijk shanty’s en overige zeemansliederen zingt, met af en toe een uitstapje naar een ander genre. Naast het Nederlandse repertoire worden er ook Duits- en Engelstalige liederen ten gehore gebracht.

 

Het koor is een graag geziene gast op de diverse evenementen en festiviteiten en met hun kleurrijke uitdossing en swingende optredens zijn ze vaak de smaakmakers van de dag, zowel in Nederland als in Duitsland. Zo is het koor al vele jaren de vaste gast in Bremerhafen tijdens de ‘Matjestage’ en zijn ze een vaste waarde bij het tweejaarlijkse shantyfestival in Nordhorn. Ook in Nederland promoot het koor de gemeente Borne bij diverse gelegenheden. Het koor is al jaren te horen op de visserijdagen in Spakenburg, is vertegenwoordigd op diverse festivals zoals in Emmen, Wijk bij Duurstede, Zutphen, Dronten etc. en heeft natuurlijk de optredens in de omgeving van Borne.

 

Oorspronkelijk is het koor in 1999 ontstaan uit het veteranenelftal van BZSV de Blauwwitters. De meeste leden komen nog wel uit Borne, maar de roots liggen al lang niet meer bij de voetbalclub. Wel vindt de wekelijkse repetitie op woensdagavond nog steeds plaats in het clubgebouw van de voetbalvereniging. Het koor bestaat momenteel uit 23 zangers, drie accordeonisten, een drummer en een basgitarist terwijl de muzikale begeleiding in handen is van Ingrid van Ree. Zij zorgt er voor dat de piraten aan boord blijven en een verrassend optreden ten gehore brengen.

 

Inpajoko

 

Dit (oudere) jongerenkoor uit Borne bestaat uit 22 enthousiaste zangers en zangeressen, een vierkoppige band (drums, basgitaar, gitaar en toetsen) en een knettergoede dirigente. Vanaf 1966 verzorgde dit koor in de R.K. kerken in Borne en omstreken eigentijdse vieringen. De laatste jaren ook steeds vaker buiten de kerk, zoals bij Borne op z’n Best, Boorn to make music, Amusing Hengelo en de Melbuul’ndagen.

 

Het repertoire is dan ook langzaam aan het veranderen; van alleen kerkelijk naar een goede mix met moderne pop- en rockmuziek. Van Bløf tot Robbie Williams. Onlangs heeft Inpajoko haar 50 jarig jubileum gevierd met een spetterend concert in een bomvol Kulturhûs. Korte impressies hiervan zijn te vinden op de website (www.inpajoko.com) en de Facebook pagina (www.facebook.com/inpajoko).

 

Tijdens Borne op z’n Best 2017 zal Inpajoko nummers ten gehore brengen van onder andere Tina Turner, Toto, Beyoncé en The Scene; voor elk wat wils dus …

 

Inpajoko repeteert iedere donderdagavond om 20.15 uur in het Klaverblad (achter LEC) aan de Grotestraat in Borne. Nieuwe leden of belangstellenden zijn altijd welkom!