Buren Zwanenhof wraken rechter
NOG STEEDS GEEN UITSPRAAK RAAD VAN STATE OVER ZORGHOTEL

Buren Zwanenhof wraken rechter

Het kan nog wel even duren voor de Raad van State uitspraak doet in de zaak die speelt tussen De Zwanenhof en twee buren, die zich verzetten tegen de bouw van een zorghotel op het terrein van het retraitehuis. De kwestie werd in Den Haag al behandeld op 17 maart en de beoogde termijn van de bedenktijd voor de staatsraad is ondertussen al sinds 28 april verstreken. De vertraging is ontstaan omdat de buren van De Zwanenhof rechter en staatsraad mr. Th. van Sloten hebben gewraakt.

Het duo, de een uitbater van een pluimveebedrijf aan de Braamhaarstraat en de ander een veehouder aan de Retraitehuisweg, is van mening dat een zorghotel op korte afstand van het retraitehuis niet in het agrarisch gebied thuishoort en bovendien hun mogelijkheden uit te breiden om zeep helpt. Van de zitting op 17 maart werd een proces-verbaal opgemaakt, dat volgens hun juridisch adviseur Marcel Middelkamp uit Almelo tegenstrijdigheden bevatte. Middelkamp diende om die reden een verzoek in tot wraking van de staatsraad, dat echter werd afgewezen.

“Op basis van het proces-verbaal zijn we echter vragen gaan stellen en daaruit bleek dat de betrokken rechter zich heeft gebaseerd op uitgangspunten die in strijd zijn met de vaste rechtspraak. Daarom hebben we een tweede verzoek om wraking (in dit geval van de Wrakingskamer) ingediend.”

Planning bijgesteld
Dat wordt donderdagmiddag behandeld in Den Haag en aan de hand daarvan wordt bepaald hoe het traject richting uitspraak in de beroepszaak van de buren tegen De Zwanenhof zal worden afgewikkeld. “Zolang dit soort zaken lopen, kunnen we als Raad van State geen beslissingen nemen”, aldus een voorlichter van het rechtsorgaan.

De Zwanenhof koerste tot nu toe aan op het openen van het Zorghotel in december van dit jaar, omdat verzorgingshuis ’t Woolde aan de Geerdinksweg te Hengelo dat nu patiënten na een orthopedische ingreep opvangt, wordt gesloopt. “Maar dat halen we al niet meer”, verzucht directrice Joke Mijdam van De Zwanenhof. We hebben onze planning al bijgesteld naar het eerste kwartaal van 2018.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Stefan van Leeuwen — 16 mei 2017
Jammer dat men dit probeert tegen te houden. Het is een mooi plan en een goede aanvulling voor de Zwanenhof.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024