’t Oldhof maakt feestje van de wijk
JUBILEUM 25-JARIGE WIJKRAAD WORDT DRIE DAGEN GEVIERD

’t Oldhof maakt feestje van de wijk

Ze hebben acht teams samengesteld met ludieke namen. FC De Kampioenen, De Verbouwers, BVV Toppers, Vaak bi’j te Bang, Brookhuis Toppers, De zes Toppers (Leuveld), Gekke Strijders en een Team zonder Naam werken tegen elkaar een sportieve zeskamp af op het schoolplein van ’t Oldhof. Jong en oud worden door elkaar gehusseld. Het plezier staat natuurlijk voorop, maar winnen is altijd leuk. En dus wordt er met veel fanatisme gestreden. Om de snelste te zijn, het langst te blijven staan of om letterlijk de sterkste te zijn.

Het is de tweede dag van het wijkfeest dat wordt gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de wijkraad ’t Oldhof. In de buurt zijn flyers huis aan huis bezorgd, tegelijkertijd werden loten aan de man gebracht en daarna werden tientallen telefoontjes gepleegd om iedereen op de hoogte brengen van de festiviteiten. Lokale ondernemers werden met succes benaderd om prijzen beschikbaar te stellen voor de grote loterij van zaterdagavond met een iPad als hoofdprijs.

Centrale ontmoetingsplek
Daaraan voorafgaand vindt de prijsuitreiking plaats van de zeskamp, bewust uitgesteld om zoveel mogelijk bezoek in de grote tent te garanderen. En erna zal het nog lang gezellig blijven, als de uit de wijk afkomstige DJ Imco voor de muzikale ontspanning zorgt, de barbecue blijft branden en de drankjes worden geschonken. De tent is drie dagen lang de centrale ontmoetingsplek voor de buurtbewoners, ook het veilig onderkomen als onverhoopt hemelwater mocht neerdalen.

Zaterdag werkt het mee volop mee aan een zonnig en gezellig feestje. “De zeskamp was een succes”, vat Diete Wekdam, een van de ouders die het wijkbestuur assisteert bij de organisatie, het na afloop van het uit zes onderdelen bestaande spellencircuit samen. De deelnemers leefden zich uit in een waterestafette, op de sweeper (onderste foto), met spijkerbroek hangen, bungeerun, stormbaan en ter afsluiting touwtrekken (foto boven). Voor de jongste jeugd was er de mogelijkheid zich te laten schminken, wat soms uitbundig geschater opleverde (foto midden).

Vrijdagavond was het wijkfeest geopend met een optreden van De Krekkels met kinderen van de Oldhofschool en een gezellig samenzijn in de tent. Zondag wordt de driedaagse afgesloten met drie soorten fietstochten, een voor gezinnen, een langere ATB-versie van respectievelijk 40 kilometer en een kortere variant voor wijkbewoners die wat minder geoefend zijn in die specialiteit. (WP)


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Pepijn Bolscher — 21 mei 2017
Waar is dat feestje?


    Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

    Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
    27-03-2024

    Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

    ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
    21-03-2024

    Plaatje wordt weer compleet

    Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
    20-03-2024

    Smartfloor meet risico om te vallen

    “Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
    13-03-2024

    Chaos aan de Oonksweg

    Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
    01-03-2024

    Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

    Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
    29-02-2024