‘Hier word je zo moedeloos van…’
DERDE INBRAAK IN ANDERHALF JAAR: DE BUIT? BIER, FRISDRANK, IJS EN HAMBURGERS!

‘Hier word je zo moedeloos van…’

Terwijl op het oefenveld een handvol hondenliefhebbers met hun Duitse herder in een lekker zondagmorgenzonnetje traint, doet Jan Twellaar het treurige relaas van een zoveelste zinloze vernieling. Twellaar is voorzitter van de VDH Borne (de Vereniging Duitse Herders) die sinds enkele jaren haar plekje heeft op Twickelgrond, pal langs de A35, op de grens met Borne. Voor de derde keer in anderhalf jaar is zijn clubhuis het doelwit geworden van ongenode gasten. Ze gingen er vandoor met bier, frisdrank, ijs en hamburgers; de schade bedraagt een vele malen hogere prijs…

 

“Het is echt om moedeloos van te worden”, verzucht de verslagen voorzitter. “Je denkt hier op een geweldige plek te zitten en dan dit. In nauw overleg met Twickel hebben we hier wat goeds neergezet. Het ‘zuipcafé’ -ik zeg het oneerbiedig- dat hier eerst zat en ten slotte afbrandde, had een slechte reputatie. We hebben het helemaal nieuw opgebouwd, al onze verenigingscenten erin geïnvesteerd en doen er alles aan om de zaken hier goed voor elkaar te hebben. Al die energie, al die centen en al het verenigingsplezier word je nu voor de derde keer op rij uit handen geslagen door een stel onverlaten.”

 

‘We schrokken ons wild’

Twellaar toont de plek waar een beveiligingscamera was gemonteerd (foto rechts). “Het ding is er afgebroken, waarna vervolgens een van de rolluiken, die we voor de extra beveiliging al hadden aangebracht, uit de sponningen is getrokken,” zo zegt hij. Door een openslaand raam is vervolgens een forse steen gegooid, waarna het simpel was om binnen te komen. “Maandag kregen we de melding van de hondenuitlaatservice, die ons terrein hier ook gebruikt. Er zou iets niet in de haak zijn. Toen we aankwamen om poolshoogte te nemen, schrokken we ons wild. Alle kastjes waren opengetrokken, alles lag om zijn kop.”

 

Al snel werd duidelijk waar het de inbrekers om te doen was. “Blijkbaar wilden ze een feestje vieren, want ze namen een hoeveelheid bier en frisdrank mee, een doos hamburgers en een portie ijs. Ik bedoel maar…” De uiteindelijke schade bedraagt een veelvoud ervan. “Dat redden we niet met duizend euro. Bovendien zijn we er niet voor verzekerd; het object ligt te afgelegen”, aldus Twellaar. “We moeten dus weer helemaal opnieuw beginnen.”

 

‘Laat mensen de politie bellen’

Zo goed en zo kwaad als het kan, is het rolluik inmiddels opnieuw aan de gevel bevestigd. Uit pure wanhoop is ook een aantal A-viertjes op de ruiten geplakt met de tekst ‘Hier valt niets te halen’. Al weet Twillaar natuurlijk ook dat dit soort lieden zich hierdoor niet laat leiden. Ook de recherche heeft inmiddels onderzoek gedaan, maar komt vooralsnog niet verder. En toch geeft Twillaar niet op. “Ik roep de vele mensen die in deze omgeving hun hond uitlaten, op om goed uit hun ogen te kijken. Wellicht zien ze iets, of mogelijk, misschien hébben ze al iets gezien. Laat ze de politie dan bellen, het nummer is 0900-8844.”

 

Ondertussen heeft de voorzitter zijn plannen al klaar. “We gaan het nóg beter beveiligen. Er komt een elektronisch beveiligingssysteem en we gaan werken met infrarood licht. Het is toch te gek om ons door zo’n stelletje boeven kapot te laten maken. Nee, dan kennen ze ons nog niet!”. (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024