Opknapbeurt voor tunnel Stroom Esch
VEILIGER FIETS- EN VOETGANGERSGEDEELTE EN FLEURIGE PANELEN

Opknapbeurt voor tunnel Stroom Esch

De tunnel die de wijk Stroom Esch verbindt met het centrum van Borne ondergaat komend jaar een grondige opknapbeurt. De wanden aan de zijden van het fiets- en wandelpad worden niet alleen geschilderd, maar ook opgefleurd met sfeerpanelen. Ook wordt gewerkt aan een plan om het fiets- en voetgangersgedeelte van de tunnel veiliger te maken.

De geplande afbeeldingen op de panelen komen sterk overeen met die op de ramen van de lege winkelruimtes aan de Dorsmolen (onderste foto's). De zijn ontworpen door Francis Hampsink van Creatieve Vitamines.

De opknapactie is een gevolg van het meerjarenplan 2014-2018 van de wijkvereniging Stroom Esch. Tijdens de bewonersavond van enkele maanden geleden was dit onderwerp een van de 22 agendapunten en bleek dat de wens van de wijkvereniging door de bewoners breed werd gedragen. De slechte verlichting en de ‘sombere en zelfs smerige uitstraling’ werd door velen als storend en onveilig ervaren.
 

Tijdens het jaarlijks overleg met het College van B & W kwam de tunnel andermaal ter sprake en bevestigde ook het gemeentebestuur dat de tunnel hard een verbetering toe was.

Voorzitter Frans Edelijn van de wijkvereniging: “Aan alles hangt natuurlijk wel een prijskaartje, dus ook aan deze panelen. We gaan de komende tijd aan de slag om de noodzakelijke financiële middelen bij elkaar te krijgen en we gaan er van uit dat dit zal lukken.”

Voor de verbetering van de veiligheid van het fiets- en voetgangersgedeelte gaat het gemeentebestuur om een krediet vragen bij de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de plannen nog voor het volgend school (2018/2019) worden uitgevoerd. (WP)



 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron — 04 aug 2018
Francis Hampsink, complimentwn voor de mooie panelen.
Wat mij wel stoort is dat drie weken voor de bouwvak alles is losgetrokken en de hekken zijn verwijderd. Vervolgens is er in mijn beleving niets meer gedaan en zit Borne met het probleem dat er erg veel omgereden moet worden.
Karin Scholten — 16 nov 2017
Al eens gedacht aan een meer betaalbare optie waarbij je ook de jongeren van Borne kunt betrekken? Google dan eens op "graffiti project fietstunnel hengelo"

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024

Zondag wordt mevrouw Wolters-Pik 104!

Op 12 mei 1920 werd ze in Hengelo geboren, Johanna Annechien Pik. Een geboorte die nogal wat...
07-05-2024

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Rond 20.30 uur vrijdagavond kreeg de politie een melding van mogelijke fietsendiefstal. De...
04-05-2024