Bornse Milou vrijdag in The Voice
20-11-2017
‘IK HOOP DAT DE MENSEN MIJ GAAN ZIEN EN ME WETEN TE VINDEN’

Bornse Milou vrijdag in The Voice

Ze is 23 jaar, woont samen met haar ouders Ben en Elise, broer Ron en de tweeling Dion en Mart onder één dak in Borne en beleeft vrijdagavond om 20.30 uur op RTL4 haar solo tv-debuut tijdens de zesde editie van The blind auditions van The Voice. “Ik ben nu al superzenuwachtig, ook al weet ik de uitslag, maar ik mag er nu natuurlijk nog niets over zeggen”. We hebben het over Milou Hesselink, een zelfverzekerde en ambitieuze zangeres die -zoals ze zelf zegt- de hele dag met muziek bezig is.

 

Soul & Gospelchoir Spirit

Muziek maken en muziek beleven is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Moeder Elise heeft ooit het Bornse Soul & Gospelchoir Spirit opgericht en zingt er nog steeds in, evenals vader Ben, terwijl broer Ron inmiddels een niet onverdienstelijk spelende bassist is geworden. Ook Milou zelf heeft tot en met juni dit jaar in Spirit gezongen en herinnert zich de optredens nog tijdens Borne op z’n Best en Shopping by Candlelight.

 

Inmiddels heeft ze haar podium dus verlegd. “Bij Artez in Zwolle heb ik mijn conservatoriumopleiding gevolgd. Niet in vier jaar, maar in vijf. Een operatie aan mijn stembanden gooide roet in eten. Maar gelukkig is dat allemaal weer goed gekomen.” Volgens Milou was het een perfecte opleiding, alleen had ze deze achteraf gezien toch liever in bijvoorbeeld Rotterdam gevolgd. “Daar en in Amsterdam zit je veel dichter op de dingen waar het gebeurt, waar je wordt gezien en gehoord. En dat heb je nu eenmaal nodig als je nog aan het begin van je carrière staat.

 

In de kijker zingen

Toch is de ‘grote wereld’ haar niet helemaal vreemd. Ze zong al eerder in een backing vocalgroup, onder andere bij RTL Late Night alsook in The Voice. “Hartstikke leuk en niet altijd makkelijk, want je moet de leadzanger volgen en je tegelijkertijd richten op de rest van de groep. Toch neig ik nu zelf ook meer naar leadzang. Je staat in het middelpunt en krijgt een podium. Ja, dat begin ik steeds leuker te vinden en ik voel er ook steeds meer voor daar mijn beroep van te maken.” Dat zal dan waarschijnlijk ook gepaard gaan met een verhuizing naar de Randstad. “Daar krijg je de contacten, kun je muzieksessies bezoeken. Ja, je moet je echt in de kijker zingen”, aldus Milou.

 

Maar eerst is er dus komende vrijdagavond de uitzending van haar auditie. Haar eventuele deelname begon al ergens in mei met een strenge voorselectie. Die haalde ze, met als gevolg dat ze op 29 augustus in The blind auditions en met Anouk, Ali B, Sanne Hans en Waylon als juryleden mocht optreden. Het hele gezin ging mee, evenals enkele vriendinnen, en ze keken in de coulissen toe.

 

Gevraagd naar een voorkeur voor een van de juryleden, die haar wellicht in zijn of haar team zou willen opnemen, antwoordt ze diplomatiek: “Nee, absoluut niet. Het enige waaraan je denkt als je daar staat is: als maar één van de juryleden op de knop drukt en de stoel draait. Wie? Dat maakt me niet uit! Want dit is wel een van de mooiste platforms die je je kunt wensen hè, het programma trekt drie miljoen kijkers."

 

Supergaaf

Die grote belangstelling werd haar afgelopen vrijdag al duidelijk toen de eerste promo van de komende uitzending verscheen met daarin dus ook Milou. “Ik kreeg in no time ontelbaar veel berichtjes van vrienden, familie en bekenden die me hadden gezien en me direct al heel veel succes wilden wensen. Supergaaf.”

 

Komende vrijdag zit ze thuis op de bank. En weer met haar familie en vriendinnen. “We gaan het allemaal nog eens opnieuw beleven en echt… ik ben superzenuwachtig.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Siny Boer — 21 nov 2017
Veel succes!

16.500 bomen/struiken erbij in Borne

Komende winter plant Staatsbosbeheer ruim dertig hectare nieuw bos aan in de regio Twente. Onder...
13-01-2021

Auto over de kop op Azelosestraat

Dinsdagavond ging een auto over de kop op de Azelosestraat na van de weg geraakt te zijn. Het...
12-01-2021

Stroomstoring aan Van Heemskerkstraat

Zondag aan het begin van de avond zaten de bewoners aan de Van Heemskerkstraat plotseling in het...
10-01-2021

‘Maria Mediatrix’ door de jaren heen

Een internaat, juvenaat, bedehuis en asielzoekerscentrum in Azelo. Het was...
10-01-2021

Komt het Appeltje van Oranje naar Borne?

Het is pas in mei als Koningin Máxima de jaarlijkse Appeltjes van Oranje, de prijs voor...
08-01-2021

‘Eigenlijk voel je niks’

Begin van de middag meldde Désiré Platenkamp zich bij het ZGT Almelo om zich te...
07-01-2021