Preuverie bij Het Dijkhuis
GEEN KERSTMARKT MAAR ALTERNATIEF

Preuverie bij Het Dijkhuis

Geen kerstmarkt dit jaar in het Dijkhuis, maar een preuverie en een heuse wedstrijd: Heel Dijkhuis bakt. Een beetje nerveus is de organisatie wel: zou het aanslaan?

 

Gezien het in groten getale toegestroomde publiek slaat het aan. Heel voorzichtig moeten de rolstoelen, de scootmobiels en de rollators door de menigte gemanoeuvreerd worden.

 

De Preuverie

Een paar dienstverlenende bedrijven bieden hun waren aan, melk- en kaasbedrijf Smit uit Zenderen verkoopt verse melk en kaas. Stroopwafels Twente heeft grote en kleine zelfgebakken stroopwafels in de aanbieding. De tafel met zelfgemaakte jams en sapjes is weer aanwezig. De loterij verkoopt weer loten en de prijzen zijn prachtig. Het Rode Kruis heeft zowel puzzels als mooi gehaakte knuffels op tafel liggen en Vrouwen van Nu verkopen kniepertjes. Tegenwoordig zijn de bijeenkomsten in de Stefans-Hof in Borne. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via borneenomstreken@gmail.com. Ook cateringbedrijf de Kokerie is met erwtensoep in Het Dijkhuis.

 

Uiteraard heeft Hulp voor Sri Lanka met kerststukjes en gehaakte kerstversieringen een stand. De kerststukjes zijn bij Ria van Leuteren in elkaar gezet en deze kraam zal snel gelost zijn. Jose en Johan Diepenmaat bemannen de stand. Al het geld gaat naar een school. Er worden schoolboeken voor gekocht en een bibliotheek opgericht. Een fotograaf maakt mooie kerstfoto’s van bewoners en familie. Sepp (links) en Gaby (rechts) van het Twickelcollege vervullen hier hun maatschappelijke stage. Ze kunnen deze stageplek aan hun medeleerlingen aanraden.

 

Theaterschool Luna verzorgt een haast professionele voorstelling.

 

Vrijwilligers van Het Dijkhuis verkopen thee, koffie, glühwein en heerlijke oliebollen en wafels met kersen.

 

Heel Dijkhuis bakt

Tien taarten zijn aangeleverd en ze zijn allemaal even mooi: een winterlandschap, een kerstboom, een sneeuwpop, een regenboogtaart en nog meer. Voor de driekoppige jury een hele klus om de mooiste en lekkerste taart uit te kiezen. Ze beraden dan ook lang. De jury bestaat uit: Silvia Kamphuis, medewerkster Dijkhuis, mevrouw Kruikenmeyer, bewoonster en Nada Blenke, vrijwilligers. Zij werken zich door de tien taarten heen en besluiten uiteindelijk dat het Winters Landschap van de activiteitenafdeling de mooiste en lekkerste is. De tweede prijs is voor de Regenboogtaart en de derde prijs is voor Rudolf het Rendier. De prijzen zijn geldprijzen, € 50,-, €30,- en € 20,-. De winnaars zijn blij met hun prijzen. De eervolle vermelding gaat naar de kok van Het Dijkhuis met zijn kerstboomtaart. De jury vindt dat ze maar een zware taak hebben.

 

Directie Dijkhuis

Jos van de Wal vindt het een mooi initiatief, alle eer voor de organisatie. Ook nu gaat het weer om de sfeer en de gezelligheid, het welzijn van de mensen.

 

Pas is uitgerekend hoeveel mensen Het Dijkhuis tijdens evenementen, groot en klein, jaarlijks bezoeken. Een groot aantal: tussen de 10.000 en 12.000 mensen. Dat Het Dijkhuis leeft, is ook te merken aan het grote aantal vrijwilligers, nu ongeveer 320.

 

Het Dijkhuis leent zich voor evenementen, er is ruimte en er zijn veel initiatieven. Gezelschappen komen ook graag.

 

Tot vanavond 19.00 uur is de preuverie te bezoeken. (AM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Preuverie Dijkhuis


    Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

    “Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
    19-04-2024

    Een vriendinnetje voor Oeki

    Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
    18-04-2024

    Verenigingsman Erik Rouhof overleden

    In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
    17-04-2024

    Feestelijke ingebruikname derde duofiets

    Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
    13-04-2024

    ‘De straat is té mooi’

    Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
    12-04-2024

    De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

    Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
    11-04-2024