Een kerstbuffet vol wereldse hapjes
SFEERVOLLE AFSLUITING VAN HET JAAR OP BASISSCHOOL SPRANKEL

Een kerstbuffet vol wereldse hapjes

De hal van basisschool Sprankel is vrijdag aan het begin van de avond omgetoverd in een sfeervol restaurant. Leerlingen schuifelen met hun bordjes langs de twee rijen tafels waarop een keur aan lekkernijen is uitgestald. Een kerstbuffet, samengesteld door de ouders van de scholieren. Het aanbod is groot en gevarieerd en vertegenwoordigt de keukens uit verschillende werelddelen. Het maakt de keus soms lastig en uitdagend.

Waar de een gaat voor het vertrouwde frikadelletje of pannenkoekje, durft een ander wel een gokje te wagen en een buitenlandse verrassing uit te proberen. Al het heerlijks wordt verorberd in de eigen klas, waar de lampjes in de kerstboom voor het gedempte licht zorgen. Diverse leerlingen vullen voor een tweede en soms derde keer hun bordje. Met hetzelfde, iets heel anders of een combinatie van beide. En dan wacht nog een heerlijk toetje, waarvoor de bakker aan de Grotestraat Midden zijn bakkerij ter beschikking heeft gesteld. Het is genieten en dat doet ook leerkracht Amanda Baan met volle teugen.

Van muziek genieten
“Vanmiddag hebben we onze kerstviering gehouden. Een koortje van kinderen uit de groepen vijf en zes heeft bij de deur gestaan en liedjes gezongen. De ouders konden zo van muziek genieten terwijl ze hun heerlijke gerechten kwamen brengen. Vrijwel alle ouders hebben iets gemaakt.” Niet zelden in een fraaie kerstvorm opgediend.

Na het buffet is het tijd om naar buiten te gaan, waar de ouders in en buiten de tent al wachten en ondertussen kunnen genieten van koffie, thee, chocolademelk of Glühwein. Hoewel de aangekondigde kerststal door ziekte van de organisator helaas ontbreekt, is er ook buiten aan sfeer geen gebrek. Twee midwinterhoornblazers ondersteunen de gezelligheid met karakteristieke klanken, in vuurkorven branden de houtblokken. Lokale ondernemers dragen een mooi steentje bij met hun sponsoring. De leerlingen verzamelen zich om met een grote boog om school heen in een kerststoet richting speelplaats te gaan. Daar krijgen ze sterrenflikkers aangereikt van twee ‘kerstmannen’.

Amanda Baan prijst ook de ouderraad. “Wat die allemaal het hele jaar doet, is voor zo’n kleine school als de onze eigenlijk onvoorstelbaar. Bij alle feesten regelt ze van alles, dat is echt top. Je hoeft als leerkrachten eigenlijk nergens achteraan.”

Zo is het ook vrijdag, een sprankelend kerstfeest. (WP)



 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
André — 23 dec 2017
Jammer dat je het niet kan vergroten.

Kerstfeest Sprankel 2017


    Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

    Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
    27-03-2024

    Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

    ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
    21-03-2024

    Plaatje wordt weer compleet

    Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
    20-03-2024

    Smartfloor meet risico om te vallen

    “Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
    13-03-2024

    Chaos aan de Oonksweg

    Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
    01-03-2024

    Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

    Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
    29-02-2024