Commotie om uitspraak burgemeester Hengelo
VEEL REACTIES OP BEWERING DAT SUCCES BORNSCHE MATEN AAN HENGELO TE DANKEN IS

Commotie om uitspraak burgemeester Hengelo

Naar aanleiding van recente statistieken van het CBS, waaruit blijkt dat het aantal inwoners van Hengelo is gedaald en dat van Borne juist bovengemiddeld is gegroeid, tekende de Tubantia woensdag een uitspraak op van Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo (foto rechts), die in Borne de nodige commotie opleverde. Schelberg beweerde dat het succes van de nieuwbouwwijk Bornsche Maten te danken was aan het feit ‘dat mensen graag dichtbij Hengelo willen wonen’.

 

We vroegen ons af of dit klopte en plaatsten de vraag op onze Facebookpagina. Nog geen dag later zijn er 265 reacties binnengekomen op het bericht dat inmiddels 14.000 keer is gelezen en 16 keer is gedeeld. Mensen reageren verbaasd, geamuseerd, verontwaardigd maar bovenal …… ontkennend. De uitspraak wordt Sander Schelberg over het algemeen niet in dank afgenomen.

 

Via de gemeente Hengelo probeerden we Sander Schelberg om een reactie te vragen, maar de afdeling communicatie laat weten dat de burgemeester ‘niet beschikbaar is voor een reactie’. Van ambtelijke zijde wordt wel kort gereageerd: “Hengelo en Borne hebben een gezamenlijke woningmarkt. De Bornsche Maten is door zijn ligging een ideale woonwijk voor Borne én Hengelo.” (AJ)

 

Foto boven: Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Andre — 05 jan 2018
Hengelo ( centum)is inmiddels een spookstad denk dat de burgervader een beetje jaloers is !
Richard — 09 jan 2018
ik denk dat de mensen uit de Bornsche Maten dichtbij Hertme willen wonen de groene long naast de steden
Ralph — 04 jan 2018
Juist ja. Nou ik woon in Hengelo en als de mogelijkheid zich aanbied ga ik graag richting Borne. Vanwege de ligging maar uvooral omdat ik het beleid van Hengelo wel gehad heb.
Peter — 04 jan 2018
Doe allemaal even normaal! De Bornsche Maten ligt lekker dicht tegen de A! en A35 aan. Ideaal voor forensen die elders (denk aan de dagelijkse file naar Enschede en Deventer) werken. Of... zoals makelaars roepen: locatie, locatie, locatie. Daar heeft Sander Welberg en zijn politieke bandieten van Hengelo totaal geen invloed op. Kijk naar de leegloop van Hengelo Centrum en je weet genoeg.
Max de Mooij Sr. — 04 jan 2018
Het valt nog te beschouwen of deze wijk echt een succes is of wordt. Dat zal de tijd moeten uitwijzen. Maar de uitspraak van de heer Schelberg dat "het feit dat mensen graag dichtbij Hengelo willen wonen" het succes van deze wijk verklaart, is m.i. weer eens een blijk van stedelijke arrogantie tegenover het dorp Borne.
Ik denk dat de meeste mensen die in de Bornsche Maten wonen voor deze plek gekozen hebben omdat ze graag in Borne wilden wonen.Borne heeft immers veel ruimte, en bijna alle voorzieningen die je je kunt wensen. Gezellig centrum, levendig verenigingsleven, prima onderwijs, veel groen, en een goed bereikbare ligging in hartje Twente. Hengelo is als stad weinig interessant. Het kost relatief teveel tijd om er te komen, parkeren is er duur en het winkelaanbod is lachwekkend beperkt voor een gemiddelde provinciestad. Het getuigt van stadse fratsen dat de heer Schelberg niet bereikbaar is voor een reactie.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024