Spirituele beurs en workshops
HELPT SPIRITUEEL GEDACHTENGOED OM JEZELF TE KENNEN?

Spirituele beurs en workshops

Vanaf 16.00 uur tot en met 20.00 uur is de Spirituele beurs vandaag 12 januari in het Kulturhus. Een beurs vol stands waarin iedereen iets van zijn of haar gading kan vinden om meer in eenheid tot je eigen persoonlijkheid te komen. Van klankschaalconcerten tot kleurtolk, van Heelvanzelf tot aurafotografie: allemaal methoden om meer inzicht te krijgen hoe men in de wereld en in het leven staat. Ook in de workshops kan men een idee krijgen hoe de aangeboden methode kan helpen. Bij veel therapieën is intuïtief werken een voorwaarde.

 

Een paar stands uitgelicht

Imelda Vrijenhoek van Rainbow Mountain werkt met stembevrijding. In haar workshop laat zij mensen op een bepaalde manier adem halen om zo via de drie-eenheid van aarde, eigen lichaam en kosmos (boven jezelf reiken) en via buikademhaling je eigen stem uit het lichaam te laten stromen. De workshop is te kort om tot een volledig beeld te komen, maar de bedoeling is duidelijk. Je maakt jezelf vrij via je stem.

 

Ook werkt zij met het `medicijnwiel.` Een plaat waarop stenen in een wiel gerangschikt zijn vanaf het oosten naar alle windstreken. Het is een soort levensloop: pak je een edelsteentje op, dan staat het voor een bepaalde eigenschap. Uiteraard is er ook een tegenstelling aan verbonden. Bijvoorbeeld: tegenover visie staat tunnelvisie. Tunnelvisie belemmert, dus hoe ga je met dat begrip om. Welke steen je ook pakt, het is niet goed of slecht, het is wat jij met de begrippen doet.

 

In Heelvanzelf, de term is op verschillende manier op te vatten, wordt gekeken hoe blokkades in je lichaam via verschillende technieken opgeheven kunnen worden. Ook kun je leren blokkades te omzeilen. De verschillende methodes zijn: Quantum Healing, Neuro Linguïstische stappen, Quantum Touch en meer. “Omdat alles uit licht en informatie bestaat, komt je hele systeem snel in beweging” staat in hun folder. Sjoukje Koetje werkt hierin samen met Janka van der Lande. Verbinding (foto rechts) is het sleutelwoord, dat wordt ook in hun workshop duidelijk gemaakt.

 

Margreet Ubbels wekt met Chinese kruiden en acupunctuur. Ze werkt op maat, een klacht kan lichamelijk maar ook van geestelijke aard zijn. Somberheid bijvoorbeeld. Verschillende kwalen heeft ze succesvol behandeld, eczeem bijvoorbeeld. Een lastige kwaal waar Chinese kruidentherapie kan helpen. Haar opleiding besloeg vele jaren. Ook acupunctuur behoort tot haar vaardigheden.

 

Foeke en Ingrid Elzinga (foto rechts) laten deelnemers altaartjes maken. Bij deze stand hebben zij als basismateriaal klokkenkasten, het bouwwerk om een klok. In een altaar kun je je dierbaarste herinneringen plaatsen. Van foto’s tot voorwerpen, van beeldjes tot medailles, op religieus terrein of niet. Dat is aan de maker te bepalen. Ook hier is het in gesprek gaan de onderliggende gedachte.

 

Mirjam Skoreng laat zien wat Zentangle kan betekenen. Het is in Amerika ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts. Je tekent op een klein vierkant stukje papier en je komt al tekenend in een bepaalde gemoedsstemming. In deze methode kan iedereen tekenen, niets is namelijk `fout` zoals je wel eens op school te horen hebt gekregen bij de tekenles. En het voordeel is dat je overal kunt gaan zitten tekenen, het is maar een klein vierkantje.

 

Een bezoekster

Hedy Krak vindt het interessant om eens rond te kijken. “Ik wil kijken of er iets voor mij bij zit. Ik ga al jaren naar Slender you en zij zijn ook hier. Ooit heb ik op deze beurs in het verleden een coach gevonden die mij heeft geholpen bij mijn rouwverwerking. Je moet wel een klik met die persoon hebben, anders werkt het proces niet zo goed.”

 

Wat is er nog meer?

Eigenlijk teveel om op te noemen en het aanbod is voor ieder wat wils. Van stoelmassage tot Reikibehandelingen. Maar ook aromatherapie komt aan de orde. Bij een stand worden magnetische armbandjes verkocht.

Lukt het niet meer om vandaag de beurs te bezoeken, dan kan iedereen in zijn agenda de volgende datum weer noteren: 12 januari 2019, dan is de beurs op zaterdag. (AM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021