Borne kiest
Op dinsdagavond 8 maart start om klokslag 20.00 uur het grote verkiezingsdebat. U bent van harte welkom in het Kulturhus in Borne.

Mieke Visser

@lichtgeel hesje. We herkennen ons als lokale SP Borne niet in de etiketten “slaafsheid” en “verplicht”. Ik ben volgens mij sowieso niet zo’n “slaafs” type en dwang werkt ook niet.
Ik voel mij met mijn visie op de samenleving het meest thuis bij het socialisme en de kernwaarden van de SP (zie vk programma) zijn samen mijn politieke drijfveer.
Verder is een SP afdeling autonoom, maar de verbinding met SP collega’s in Twente, Overijssel en het land heeft voor onze afdeling en fractie een grote meerwaarde. Zo gingen wij vorige week zaterdag met 14 SP-ers, waarvan 8 buiten Borne de wijk in.
Ook een lokale partij ontkomt er volgens mij niet aan een visie te ontwikkelen, op basis waarvan zij politieke keuzes maakt. Anders zou de partij tot een puur opportunistische beweging worden. Ik denk dat beiden, lokaal landelijk en alleen lokaal, hun bijdrage kunnen leveren. De samenleving houdt immers niet op bij de gemeentegrenzen.
Misschien toch een rood hesje? ;)

Ron Hartman

Inzake het sportpaleis en school.
Ik heb het niet over de inhoudelijke invulling. Ik ben Democraat en weet wanneer de meerderheid het besluit nam. Echter, ik zie technisch inhoudelijk dat het besluit is genomen dankzij onvolledige of zelfs misleidende voorleggers, waar een wethouder zich moet schamen om dat ambtelijk geblunder aan de Raad voor te leggen. De plannen zijn NIET aangepast aan de BENG eisen. De kostenoverschrijdingen (fors) zullen worden toegedicht aan de algemene prijsstijgingen in de bouw en na veel klets- en lariekoek, voor de niet-kenner van de isolatieeisen sinds afgelopen jaar, weer doorgedrukt worden. Dat de democratie kiest is prima, maar kiezen uit en voor bedrog of ernstige onkunde, een gruwel.

GB90 - Karin Scholten

Dag Ron, 't Wooldrik is een onderwijs- en sportcomplex. Twee scholen krijgen eindelijk nieuwbouw zodat ook deze kinderen iedere dag les krijgen in een fris, modern schoolgebouw. Inzake het sportgedeelte is heel goed gekeken wat voor de lange termijn de beste oplossing is. Een bijna unanieme raad heeft ingestemd met dit voorstel. Ik sluit me aan bij het antwoord van mijn raadscollega Mieke Visser.

Wilhelmus

Na intensief speurwerk blijkt dat het CDA krap 3 weken voor de gemeenteraadsverkiezingen geen verkiezingsprogramma heeft. Is dit een teken van: 1) Deemoed? De CDA-fractie is bewust voorzichtig, omdat zij met een wethouder in het zittend college de afgelopen 4 jaar het gemeentebeleid mede bepaalde. Alhoewel, het waren twéé wethouders: Mulder vertrok onverwacht om te gaan genieten van zijn pensioen, opvolger Spekschoor vertrekt voortijdig na ongelukkige solo-schaatstocht rond azc Azelo. 2) Blijmoedigheid? Omdenkers weten: ‘Zoals verwacht loopt alles anders’. Zonder verkiezingsprogramma leg je je niet principieel vast en kun je dus optimaal flexibel improviseren afhankelijk van wat zich aandient. Happy-go-lucky… 3) Overmoed? Gewoontegetrouw levert het CDA een wethouder in Borne. Hebben de CDA-kandidaten zó veel vertrouwen in hun achterban dat zij verwachten dat de kiezer hen blindelings ‘carte blanche’ geeft?
Let wel: Op 14, 15 of 16 maart mag u maar één vakje aankruisen…

Lichtgeel hesje

Wat ik altijd opvallend vind bij lokale verkiezingen is de "slaafsheid" waarmee 'lokale landelijke´ partijen zich voegen naar wat wordt gedicteerd aan standpunten en uitgangspunten door de landelijke 'grote broer/zus', ofwel lokale politiek wordt "verplicht" overgoten met een landelijk sausje vanuit Den Haag. Dat inwoners van een Gemeente hier wellicht helemaal geen enkele behoefte aan hebben en zich willen concentreren op lokale zaken en aangelegenheden, wordt dan ook simpelweg met deze verkiezingsprogramma´s onder het tapijt geveegd. En dan nog vreemd opkijken als lokale landelijke partijen dat ´echte´ lokale partijen zo´n opmars maken in de verkiezingen.....

Ron Hartman

Leuk , Mieke, dat je reageert. Nee, ik heb geen enkel vertrouwen in de afbraak van ons sportcentrum. Het behoud van de gebouwen die simpelweg van isolatie buiten- of binnenwanden konden worden voorzien en idem voor de versterkte daken, is een misser. Nu wordt er afgebroken en nieuw gebouwd. Voor de gewone man, of de verwende sokjes? Gelukkig krijgen ze niet hun energievretende ijsbaantje, maar wel verwarmde beach-volley. Daarbij werd de nieuwbouw destijds vooral vanuit EPc denken als energiezuinig gepresenteerd, terwijl zonnepanelen NIETS met een extreem geisoleerd gebouw te maken hebben, maar alleen met elektra als het geen slecht weer is. Uiterlijk vertoon. Waarom streeft de SP niet naar meer jeugd-hangplekken met een begeleid doel? Waarom moet dit zo veel te megalomaan?

Mieke Visser

Beste Ron. Bij de goedkeuring voor het krediet voor de vervolgfase van t Wooldrik heeft de wethouder de raad de verzekering gegeven dat het budget niet zal worden overschreden. Blijft de vraag of recente kostenstijgingen in de markt voor materialen binnen de marges blijven waarmee in het begrote budget rekening is gehouden. Raad moet alert blijven. Heb je hier voldoende aan?

Ron Hartman

Ik ga het eens proberen met dat prikbord. Geen idee hoe de politici gaan reageren, maar we zien wel. Het gaat immers niet om het grote gelijk, maar of je het idee krijgt als vragensteller dat de vraag begrepen wordt en eerlijk wordt beantwoord. Vraagje aan allen. De grote projecten zoals het sportcomplex worden nergens meer benoemd. Is de financiering daarvan nu helemaal op orde.
11 feb 2022 om 15:45 | Redactie | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (8)