Tientjesmarkt groot succes
DRUKTE, ENTHOUSIASME EN ORIGINELE PRODUCTEN IN DE POTKAAMP

Tientjesmarkt groot succes

Een drukte van belang bij de Potkaamp zaterdagmiddag. Buiten het gebouw, dat bij de Oude Kerk hoort, kwam de heerlijke geur van versgebakken wafels je al tegemoet. Binnen een gezellige boel met enthousiaste mensen die hun originele, eigengemaakte waren hadden uitgestald en kooplustigen die grif de portemonnee trokken voor bijvoorbeeld jam, cake of zelfgemaakte likeur. Maar ook gehaakte cactussen, bijzondere cadeauverpakkingen voor flessen wijn, gemaakt van overhemden, gehaakte tassen en wat al niet meer.

 

Geïnspireerd op Bijbelverhaal

De fancy fair was een onderdeel van de actie van de diaconie van de Protestantse Gemeente Borne. De inspiratie voor deze actie is het Bijbelverhaal waarin werknemers een bedrag kregen en verzocht werden om met hun inzet dit geld te vermeerderen. Analoog hieraan hadden de deelnemers aan de actie van de kerk een tientje gekregen om daarmee en met hun talenten en mogelijkheden iets te doen en met de meeropbrengst de werkzaamheden van de diaconie te ondersteunen. En daar werd vol geestdrift gevolg aan gegeven.

 

Saamhorigheid

“Het is heel leuk om te zien hoe mensen met elkaar overleggen wat ze gaan doen”, vertelt Cor van Huizen. “Naast de markt zijn er bijvoorbeeld ook mensen die etentjes organiseren en met elkaar gaan koken.” De aanbieders op de fancy fair, geheel in lijn ‘Tientjesmarkt’ genoemd, hadden er in ieder geval overduidelijk een heleboel plezier in. Hier en daar was tegen het einde van de middag de tafel al bijna leeg en de waar uitverkocht. Maar belangrijker nog was volgens een aantal dames de saamhorigheid die het geheel teweeg had gebracht.

 

De opbrengt is bestemd voor activiteiten van de diaconie, zoals hulp aan mensen met schulden, vakanties voor jonge gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen, het ouderen kerstfeest en ontwikkelingshulp. Ergens in juni zal bekend zijn wat al die vlijt heeft opgeleverd. Maar dat er nu al van een succes gesproken kan worden is Cor van Huizen duidelijk. “Het is de hele middag heel druk geweest. Geweldig!” (AJ)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024