Noodkreet van noodopvang asielzoekers
PAND AAN DE BURENWEG NIET LANGER BESCHIKBAAR

Noodkreet van noodopvang asielzoekers

De Stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers (NDA) in Borne, waarvan Zr. Josephine het bekende gezicht is, is dringend op zoek naar huisvesting voor negen personen, waarvan er vijf in gezinsverband leven.

 

De stichting trekt zich al vijftien jaar het lot aan van asielzoekers die, door wat voor omstandigheden ook, tussen de wal en het schip zijn geraakt. Momenteel zorgt deze organisatie voor 15 personen door hen bed, bad, brood en begeleiding te geven. Negen van hen, vier alleenstaanden en vijf gezinsleden, zijn gehuisvest in een woning aan de Burenweg 72. “Een prachtig plekje, een verloren hoekje, waar ze zich vrij en veilig voelen en ook weer wat geluk kunnen beleven”, zegt voorzitter van de NDA Gustaaf Boerjan. De asielzoekers konden tijdelijk terecht in het pand op bedrijventerrein De Veldkamp, nadat de boerderij aan de Hosbekkeweg gesloopt werd om het crematorium mogelijk te maken.

 

Per 31 mei Burenweg niet meer beschikbaar

Maar ook het huis aan de Burenweg is niet langer beschikbaar. “Het huis is opgeëist door de gemeente per 31 mei aanstaande. Omdat het bij het bedrijventerrein Veltkamp hoort, zit er geen woonbestemming meer op en moet het geschikt worden gemaakt voor bedrijven.”

 

De NDA staat nu voor de bijna onmogelijke opdracht om op korte termijn huisvesting te vinden voor negen personen. “We zijn volop bezig dit immense probleem op te lossen. Er zijn al heel wat mogelijkheden afgetast. Bij de ene mogelijkheid zit er iets meer muziek in dan bij de andere. Maar concreet hebben we nog niets.” De stichting doet een dringende oproep voor ideeën of tips, waar woongelegenheden te vinden zijn. Het betalen van een vergoeding of huur is mogelijk. “We hopen snel iets te vinden waar we onze ‘vrienden in de opvang’ kunnen huisvesten.”

 

Mocht u iets weten of zelf wat hebben neem dan contact op met voorzitter Gustaaf Boerjan, tel. 06 – 53978232, of Zr. Josephine van Amersfoort, tel. 074 – 2661324.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
michaela — 12 mrt 2018
Dit zijn toch uitgeprocedeerde mensen. Deze moeten zich gewoon houden aan de wet en in de reguliere opvang en uitzetcentra verblijven en niet in een gemeente die geen COA voorziening meer heeft.
Ron Hartman — 11 mrt 2018
Natuurlijk zijn er mogelijkheden zr Josephine. Maar we stellen onze herbergen op last van de overheid, niet ter beschikking. Hoge boetes dreigen dan. In het jaar nul, was er nog wel eens een stal en kribbe, maar toen waren er nog geen bestemmingsplannen.... helaas moet U ze dus ook de deur wijzen. Ik zeg wel nadrukkelijk dat ik echte illegaliteit zonder perspectief op korte termijn afkeur

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024