Voortgang Keurslagerij Rensink gewaarborgd
GERRIT EN ANNEMIEKE RENSINK DRAGEN SLAGERIJ OVER AAN ALBIN EN SASKIA RIKKERINK

Voortgang Keurslagerij Rensink gewaarborgd

Op 1 juni bestaat Keurslagerij Rensink 100 jaar. Een groot feest en tegelijkertijd een afscheid. Gerrit en Annemieke Rensink dragen hun Keurslagerij over aan Saskia en Albin Rikkerink. De familie Rensink heeft er alle vertrouwen in dat de kwaliteit en diversiteit van het bedrijf bij de familie Rikkerink in goede handen is.

 

Saskia en Albin Rikkerink

Saskia is een bekend gezicht in de slagerij, want zij is al 30 jaar als medewerker in dienst van Keurslagerij Rensink. In 1988 hoorde zij dat een slagerij iemand zocht, zij solliciteerde en werd aangenomen. Ze volgde de slagersvakschool, behaalde de benodigde diploma’s en daarnaast volgde ze ook allerlei gespecialiseerde cursussen in dit vakgebied. Kortom, Saskia is uitstekend gekwalificeerd. “In dit vak moet je wel bijblijven en dus ook cursussen en specialisaties volgen om alle nieuwe trends en ontwikkelingen te onderkennen. Nu sta ik voor een volgende stap. Ik heb er zin in.”

 

Albin komt uit een echte ambachtelijke slagersfamilie. Ook hij zit al 30 jaar in het slagersvak, ooit begonnen bij een zelf slachtende slager in Saasveld als leerling. Zijn vader was slager/slachter evenals zijn broers en jongere neefjes. “Mijn hele familie vertegenwoordigt alle facetten van het slagersvak: van slacht tot classificering, van transport tot het maken van een mooi eindproduct.

Het slagersvak is een boeiend vak dat niet voor iedereen is weggelegd want het is hard werken. Ik zit altijd in het luxe vleessegment, rund en kalf. Maar ik heb meer gedaan, ik gaf leiding, stuurde personeel aan en leidde ook jonge mensen voor het vak op. Zeg maar als meewerkend voorman en als SVO leermeester.”

 

Volgens Gerrit Rensink is Albin een echte vleesslager. De zoon van Saskia en Albin, Tom, zit ook in het slagersvak. Momenteel werkt hij mee bij Keurslagerij Rensink. Voorheen heeft hij zes jaar bij de Koninklijke Marine gewerkt voordat hij tot het besef kwam dat zijn hart toch meer bij het slagersvak ligt.

 

Vlees met een verhaal

De Rikkerinks houden de naam `Keurslagerij Rensink`, een vertrouwde naam, aan. Zij blijven verder gaan onder het Keurslagers label. Ze voldoen aan de strenge eisen die aan het Keurslagers label verbonden zijn. Het bedrijf gaat weer actief deelnemen aan de vakwedstrijden. Het deskundige team, met ieder de eigen vakspecialiteit, staat daar borg voor. Het gehele team blijft gewoon in dienst, alle vertrouwde gezichten blijven. Ook dat is een waarborg voor de kwaliteit. Medewerkster Carolien bijvoorbeeld heeft dit jaar bij de slagers specials het hoogste behaald wat te behalen valt. Haar creatie is als beste uit de bus gekomen. Het is een team waar zowel Gerrit en Annemieke Rensink als Saskia en Albin Rikkerink trots op zijn.

 

 

Weet wat je eet

Albin Rikkerink: “We gaan op dezelfde voet verder. Weer volle kracht vooruit maar met uitbreiding van de catering: zoals bijvoorbeeld ons nieuwe concept High Beef voor mannen. We willen dezelfde hoge standaard, service en vriendelijkheid leveren als er nu is. Zo wil ik als slager ook laten zien waar bijvoorbeeld het bloemstukje, ezeltje, diamanthaas en de biefstukjes zitten in het rund. We kunnen de consument leren hoe zij deze specifieke stukjes vlees kunnen bereiden.

 

Ik wil demonstreren hoe uitbenen in zijn werk gaat. We stellen er een eer in om goede producten te leveren. Goed vlees moet je met respect behandelen. Ook bij ons staat dierwelzijn hoog in het vaandel. Je kunt beter drie of vier keer in de week een goed stukje vlees eten dan zeven keer in de week vlees van mindere kwaliteit. We blijven alles zelf maken want we willen weten wat we verkopen en wat in de worst zit. Weet wat je eet.”

 

De toekomst van Gerrit en Annemieke Rensink

Aanleiding tot de overdracht zijn de gezondheidsproblemen die Gerrit de laatste jaren troffen. Het honderdjarige bestaan van het bedrijf bleek het goede moment. Plus het feit dat de gerenommeerde Keurslagerij in zulke deskundige handen overgedragen kan worden.

 

Nee, ze gaan niet achter de geraniums zitten maar doen iets totaal anders. Uiteraard willen ze nog graag werken, maar in een iets lager tempo. Ze gaan ook verhuizen: uit Twente weg. Voor de rasechte Twentenaren zal dat best wennen zijn, maar aangezien Gerrit een meester in dichten in het Twents is, zal de taal hem wel aan Twente binden.

 

Ze gaan op Terschelling wonen waar ze een Bed en Breakfast `De Wadvaarder` in Midsland per 1 juli overnemen. Voor hen een heel nieuw begin, voor hun kinderen ook een hele stap want ze wonen nu verder weg. Maar de drie kinderen vinden het, na enige aarzeling, een stoer idee. De jongste zoon maakt het kringetje rond: hij betrekt een woning in de Hofstraat. In diezelfde Hofstraat begon eens de slagerij met winkel. (AM)

 

foto boven: Gerrit en Annemieke Rensink en Albin en Saskia Rikkerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Veel succes met de breakfast op Terschelling!
Eric Arkink — 16 mrt 2018
Fam. Rensink en fam. Rikkerink veel succes in jullie nieuwe toekomst! En fam. Rensink nog bedankt voor de sponsoring tgv het 50-jarig jubileum van Inpajoko.
Veel succes Saskia Albin en Tom
Jan Haselbekke — 14 mrt 2018
Gefeliciteerd en veel succes
Ton HUISKES — 14 mrt 2018
Heel voor succes, voor allebei de echtparen! Rensink staat gewoon voor kwaliteit en vriendelijkheid!

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024