December vorig jaar werd bekend dat Yvonne Oerbekke wegens gezondheidsproblemen gedwongen was de slagerij aan de Grotestraat te sluiten. Nieuws dat ook de jonge slager Roy Kemna en zijn vriendin Marlinda Broekhuis ter ore kwam. Het stel uit Hertme runt sinds 2012 een succesvolle slagerij in Goor.
“We zijn altijd bezig geweest met het idee van een tweede vestiging”, vertelt de overenthousiaste 31-jarige Roy. “In december hadden we het natuurlijk heel erg druk, maar in januari hebben we meteen contact opgenomen. In Goor zijn de zaken goed op de rit en we hebben het idee dat we meer kunnen. Een tweede vestiging in Borne is voor ons mooi dichtbij vanuit Hertme.”
Opening 4 april
Aan het pand hoeft niet veel veranderd te worden. De bedoeling is om op 4 april de deuren te openen. “Bewust na Pasen. Dan is het iets rustiger en je moet eerst aan elkaar wennen.” Een deel van het personeel van slagerij Johan Oerbekke zal ook in de nieuwe winkel werken. Daarnaast zal Marlinda één van de vaste gezichten worden voor de klanten.
De formule wordt grotendeels hetzelfde als in Goor. “We doen alles ambachtelijk”, vertelt Roy. “Van zaadje tot karbonaadje. We kiezen ons eigen vlees, en benen het zelf uit.” Marlinda vult aan: “Ook de vleeswaren, de salades, de sausen, de rauwkost en de kruidenboter maken we zelf.” In Goor staat de slagerij vooral bekend om de barbecue-pakketten. “We proberen het iedereen naar de zin te maken. Als iemand iets wil proberen of iets wil met minder zout, dan doen we dat. Dat is het mooiste van alles zelf maken. Ik verkoop nog liever ‘nee’ dan dat ik het vlees kant en klaar moet inkopen!”
Worst van Oerbekke
En dan wil natuurlijk heel Borne weten of de harde worst van Oerbekke ook in de nieuwe slagerij te koop zal zijn. “Jazeker! We hebben het recept overgenomen en gaan er meteen mee beginnen.” (AJ)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.