Nagenieten van nominatie 2017
REÜNIE GENOMINEERDEN BESTE ONDERNEMER VAN BORNE 2017

Nagenieten van nominatie 2017

Ze komen vrolijk binnen, de eigenaren van de bedrijven uit Borne die in 2017 genomineerd waren tot de beste ondernemer. Even napraten hoe het voelde en wat het voor hen betekend heeft. Samen aan tafel gaan in Dorset geeft daar een extra goed gevoel over en biedt ook ruimte om elkaar beter te leren kennen.

 

Eigenaren genomineerde bedrijven

Als eersten komen Diane Rutten en Chantal Leemkuil van de Zwanenhof binnen. Henk Brok van de Zuivelhoeve in Borne schuift aan. Daarna volgen in snel tempo Guus en Noortje Engelen van Dutch-Shape, Rogier en Carien van Kish horloges, Michel en Anne-Marie Lucas van de Köller, Ellen en Stefano Golia van Team Nijhuis en tenslotte Demelza Lucassen en Ruud Maris van respectievelijk Beauty Salon Borne en Hengelo en Maris Infra.

Willem en Kitty Dankers van Dorset, zij waren net als de anderen genomineerd, verwelkomen iedereen met een feestelijk glas champagne in de keuken aan de Chefs Table.

 

Chefs Table

Kitty Dankers neemt het woord, ze geeft aan dat deze ontmoetingsavond spontaan is opgekomen. “We vinden het leuk om onze gasten ook eens op een andere plek te ontvangen en deze ruimte is daar, na de brand in de keuken, geschikt voor. Hier ontvangen we kookgroepjes en zoals vanavond starten we met jullie.

 

Bij de keukenbrand waren we bang dat het monumentale pand schade had opgelopen, dat was gelukkig niet zo. We moesten wel snel bedenken hoe we de keuken opnieuw gaan inrichten. We hebben hem iets uitgebreid met het deel waar we nu staan en waar we zo’n twee à drie keer in de week gasten ontvangen. Het is heel gezellig en het geeft, naast een huiselijk gevoel, ook een kijkje in de keuken.”

 

Daarna vertelt Kitty Dankers nog over hun werkzaamheden aan de Magna Porta in Almelo en het tankstation aan de A1. “Onze eerste insteek is streven naar gezond eten dat ook erg lekker is. Te zijner tijd kan er misschien een restaurant komen. Henk Brok sleept de eieren en de kazen wel aan. Omdat er veel jonge ondernemers zitten, is het ook een inspirerende plek. We merken zelfs al dat bij de mensen thuis gezonder wordt gegeten.”

 

Het verloop van de avond

Na het voorgerecht aan de Chefs Table verplaatst het gezelschap zich naar het restaurant. De sfeer blijft gemoedelijk en het is een voordeel dat men elkaar beter leert kennen. Het blijkt dat de nominatie voor de bedrijven veel naamsbekendheid heeft opgeleverd, dat wordt gewaardeerd. Het netwerk binnen Borne is ook wat uitgebreid. Een avond als deze levert ook persoonlijke kennismaking met de partners van de eigenaren op.

 

Anne-Marie en Michel Lucas van de Köller waren de `Ondernemers van het jaar 2017`.

Het heeft hun veel gebracht: “ De telefoon ontplofte in het begin. Ook kregen we landelijke aandacht. Ons bedrijf stond een half jaar op de Ledschermen in Borne. We kregen zelfs reacties uit Amsterdam. We zijn nu actiever op Social Media en dat zien we ook aan de aandacht die we krijgen. Met een avond als deze merken we dat we er anders in staan en we leren de mensen beter kennen. Dat is leuk.

 

Binnenkort hebben we een uitbreiding met twee appartementen. De officiële opening is in juni en Gedeputeerde Hester Maij komt het openen. Dat alleen al doordat we Ondernemer van het jaar zijn geworden. Alle genomineerden van 2017 nodigen we ook uit voor de officiële opening. Ik realiseer me nu veel meer dat ons bedrijf een onderneming is.”

 

Henk Brok vertelt, het is al bekend dat hij tot de laatste vijf kandidaten is doorgedrongen van de beste speciaalzaken in Nederland, dat hij op 4 april bezoek heeft gehad van een culinair journaliste. Zij is een jurylid voor de nominatie. “Ik was er zenuwachtig van. Natuurlijk wil ik ieder jaar beter worden en zeker de eerste prijs halen.”

 

De rest van de avond gaat snel voorbij. Wat een verkiezing als Ondernemer van het Jaar wel duidelijk maakt, is hoeveel middelgrote tot grote bedrijven het dorp Borne heeft. Er zijn ook bedrijven bij die wereldwijd opereren. (AM)

 

Foto van links naar rechts: 1e rij Demelza Lucassen, Kitty Dankers, Willem Dankers, Anne-Marie Lucas, Michel Lucas, Rogier Koershuis, Carien Koershuis.

2e Rij: Chantal Leemkuil, Noortje Engelen, Diane Rutten, Ellen Golia en Stefano Golia en Ruud Maris.

3e rij: Guus Engelen en Henk Brok.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Rogier — 05 apr 2018
Wat een super avond en gastvrijheid van Willem en Kitty super genoten van de gezellige avond en bovenal van het fanatische eten.
Lex Nijhuis, BBO — 05 apr 2018
Fantastisch sympathiek initiatief van Dorset en een supermooie groep die zichtbaar heeft genoten!


  Zondag koeiendans bij Bonthuis

  Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
  16-04-2021

  ‘Hier woon je toch nog niet?’

  Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
  15-04-2021

  Zeldzame grote vos gesignaleerd

  Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
  14-04-2021

  Vaccinfeestje bij Fleminghof

  Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
  13-04-2021

  Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

  Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
  12-04-2021

  Politieke vragen over viskraam Toren

  Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
  11-04-2021