Nieuw thuis voor hangbuikzwijn
HOTEL JACHTLUST HELPT DIERENPARKJE UIT DE BRAND

Nieuw thuis voor hangbuikzwijn

Bij het dierenparkje achter ’t Dijkhuis heerst een jubelstemming vanwege alle jonge aanwas van de laatste dagen. Jonge geitjes, pasgeboren konijntjes en nog steeds dikke buiken met beloftes van weer nieuwe geboortes. Maar er speelde zich ondertussen ook een kleine tragedie af. Waar alle aandacht en affectie van het publiek uitging naar de pasgeborenen, scharrelde ook in een afgelegen hoekje een uit de kluiten gewassen hangbuikzwijn rond. Een varken waarmee de beheerders van het parkje een beetje in de maag zaten.

 

Geen succes

“Een jaar of drie geleden werd het hangbuikzwijn ons aangeboden”, vertelt Herman Ellenbroek. Iemand had er vanwege veranderende omstandigheden geen ruimte meer voor. Ooit waren er al eens twee hangbuikzwijntjes, maar deze dame bleek een heel stuk groter en misschien wel minder schattig.

 

“Het is geen succes”, moet Ellenbroek toegeven. “Kinderen hebben er weinig belangstelling voor en omdat zwijnen toch de neiging hebben alles om te wroeten moest ze apart staan.” Daarnaast zijn er plannen om het dierenparkje anders te gaan inrichten. “We zijn ons toch aan het herbezinnen en denken meer in de richting van alpaca’s.” Een varken paste niet goed in de denkrichtingen.

 

In laten slapen?

Maar ja, waar moet je heen met een flink hangbuikzwijn? “We zijn heel lang aan het zoeken geweest, maar het was erg moeilijk.” Tenslotte speelde de gedachte om het hangbuikzwijn dan maar in te laten slapen. “Maar dat zat ons echt niet lekker. We zijn allemaal dierenliefhebbers.” Maandagavond tijdens een avond van NEO Promoting, de netwerkclub van sponsoren van de voetbalclub, diende zich dan toch een oplossing aan. Boy Bosch van hotel Jachtlust wilde zich wel over het zwijn ontfermen.

 

Redding door Jachtlust

“Ik vond het zo zielig”, meldt Boy Bosch. “Breng haar maar bij ons.” De volgende dag al kon de verhuizing in gang gezet worden. Bij het hotel in Hertme is een terrein waar ganzen, eenden en damherten staan. Nu heeft ook het zwijn er een thuis gevonden. “Ze loopt lekker rond en heeft de beschikking over een modderpoel.” Medebewoners reageerden wel heel nieuwsgiering op de komst van de corpulente dame. “Maar dat gaat wel goed”, lacht Bosch.

 

Eind goed al goed voor het hangbuikzwijn. Herman Ellenbroek: “Soms handig dat je een netwerk hebt. Maandagavond werd alles gelijk geregeld en ze heeft daar een mooiere ruimte dan hier!” (AJ/RH)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan — 18 apr 2018
Goed initiatief Boy. Leuk,
Erno — 18 apr 2018
Goed nadenken voordat je een dier aanschaft! Ook voor een dierenpark. Dat überhaupt het woord inslapen al ten sprake is gekomen! Belachelijk !

Top van jullie Boy Bosch !!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024