Feest in de Bornsche Maten
28-05-2018
ZEVENDE EDITIE BEEKPARKFESTIVAL MET VEEL SPORT EN INFOTAINMENT

Feest in de Bornsche Maten

Onder de vlag van ‘Proef de Bornsche Maten’ vindt komende zaterdag 2 juni wederom het jaarlijkse Beekparkfestival plaats. Het is alweer de zevende editie, waarin de gemeente Borne en de wijkraad nauw met elkaar samenwerken. Het doel is tweeledig: op de allereerste plaats vormt het festival een mooie springplank voor potentieel geïnteresseerde bewoners die zich op deze dag een beeld kunnen vormen van wat het betekent in deze nieuwbouwwijk te wonen. Tegelijkertijd vormen de zeskamp, barbecue en feestavond een prima instrument om de saamhorigheid in de wijk te bevorderen.

 

Vergaarplaats voor bouwen en wonen

Een groep van negen vrijwilligers binnen de wijkraad is al maanden doende het programma voor het festival in elkaar te steken. Volgens Merijn Tijhuis, een van hen, valt de zogenaamde buitenfair dit jaar voor het eerst onder supervisie van de wijkraad. “De afgelopen jaren was het de gemeente die hierin het voortouw nam, dit jaar doen we het zelf." Behalve de gemeente zijn de projectontwikkelaars Roosdom Tijhuis en De Bongerd vof van 11.00 tot 15.00 uur aanwezig om hun (bouw)plannen voor de wijk te presenteren, alsook zo’n twintig Bornse ondernemers. Daarmee wordt de grote tent één grote vergaarplaats voor mensen als het gaat om bouwen, wonen, tuin en interieur. "Ook bestaat de gelegenheid om je er direct voor een kavel in te schrijven”, aldus Tijhuis.

 

Veel aandacht gaat echter ook uit naar het randgebeuren: de sport, het spel en de gezelligheid. Tijhuis: “We bouwen het Beekpark om tot een heus evenemententerrein, waar om half elf wordt gestart met de zeskamp voor kinderen. Inmiddels hebben zich zo’n twintig kinderteams opgegeven die zich gaan uitleven op een buikschuif- en stormbaan, apenbrug en in het kanovaren. Om drie uur ’s middags is het dan de beurt aan de tot nu toe dertien volwassenteams. Inschrijven is nog mogelijk”, klinkt het enthousiast. Verder rijdt het treintje Bello langs de nieuwe deelgebieden en wordt er een compleet kinderspeeldorp ingericht.

 

Barbecue en avondfeest

Vanaf een uur of vier wordt de grote barbecue aangestoken, waarvoor iedereen is uitgenodigd. Er wordt gewerkt met muntjes; pinnen is mogelijk. De dag wordt afgesloten met een grote feestavond in de tent, waar dj Miss More vanaf 20.00 uur alle registers zal opentrekken. Tijhuis ten slotte: “De weersvoorspellingen zijn uitstekend, dus ook dát is geregeld. We hopen alleen dat er zich nog een aantal vrijwilligers meldt om de dag, waarop vorig jaar zo’n 1.000 tot 1.500 bezoekers afkwamen, weer in goede banen te leiden.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024