Voorzichtig begin Puzzel-o-theek
29-05-2018
HELGA TIKKEN START MET UITLEEN LEGPUZZELS

Voorzichtig begin Puzzel-o-theek

In het ‘puzzelhuisje’ aan de Loodijk 1 pronken sinds kort 264 legpuzzels, keurig genummerd en gesorteerd. Ze zijn te leen voor iedereen die net als Helga Tikken van puzzelen houdt. Allerlei puzzels van 500 tot wel 6000 stukjes liggen klaar om op zaterdagen van 10.00 uur en 12.00 uur te worden opgehaald door puzzelliefhebbers.

 

Het is het voorzichtige begin van de Puzzel-o-theek Pieces. “Ik vind puzzelen gewoon heel erg leuk en ontspannend”, begint Helga over het initiatief. “Mijn man bracht me op het idee om iets met al die puzzels te doen. Een puzzeluitleen bestond hier nog niet.” Een oproepje in de krant bracht het balletje nog verder aan het rollen. “Daar heb ik heel veel reacties op gekregen en ook veel puzzels.”

 

Een geschikte ruimte

En toen begon de zoektocht om de Puzzel-o-theek ook handen en voeten te geven. “In Goor bleek een puzzeluitleen bij de bibliotheek gevestigd te zijn, dus ben ik ook naar de bieb in Borne gegaan. Ze waren wel enthousiast, maar de bovenverdieping van de bibliotheek was in gebruik voor een tentoonstelling. Het was niet echt een handig moment.” Ruimtes in het centrum van Borne huren zit er in ieder geval niet in, omdat er geen verdienmodel achter de Puzzel-o-theek zit.

 

Gratis

Ze besloot toch maar vast thuis te beginnen. De ongebruikte hondenren werd verbouwd en het ‘puzzelhuisje’ was geboren. De puzzels die er staan zijn veelal gebruikte puzzels. “Ik ben ook van plan de uitleen gewoon gratis te doen. Het kan best zijn dat er uiteindelijk een stukje blijkt te missen. Als je er voor laat betalen, dan moet je ze eigenlijk ook allemaal controleren.” En dat is bijna ondoenlijk. De grootste puzzel is er bijvoorbeeld een van 6000 stukjes. “Een familielid heeft ‘m pas gelegd en hij bleek gelukkig helemaal compleet.” Verder zijn er de bekende puzzels van Jan van Haasteren, moeilijke puzzels die aan twee zijden bedrukt zijn en de aparte Wasgij-puzzels.

 

De bedoeling is om ook een website op te zetten, waar het assortiment te vinden is. “Ik wil gewoon eens kijken of er animo voor is. Misschien vinden mensen in ’t Dijkhuis het ook wel leuk en kan ik daar eens wat puzzels brengen. We zien wel hoe het loopt.” (AJ)

 

Wie een puzzel wil lenen of nieuwsgierig is kan zaterdags van 10:00-12:00 uur terecht aan de Loodijk 1 in Borne. De website in ontwikkeling is www.puzzelotheekpieces.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gerybrouwer — 31 aug 2018
Waar vind ik de Looweg in Borne. Ik kom uit Wierden.
Gery brouwer — 31 aug 2018
Ik wil graag meedoen. Vind het erg leuk om te puzzelen. Tot ziens.
Ellen postma — 30 mei 2018
Super leuk initiatief . Ben gek op puzzelen, maar elke keer een nieuwe puzzel kopen. Jammer dat dit niet in de buurt van mijn woonplaats is. Succes ermee..

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024