Voorzichtige herstart Neje Noaberschap
WIJKVERENIGING LETTERVELD/KERKEDENNEN TRAPT AF MET INLOOPLUNCH

Voorzichtige herstart Neje Noaberschap

Het zoeken naar manieren om meer mensen en initiatieven in Borne, Hertme en Zenderen aan elkaar te verbinden, leidde zaterdagmorgen tot een lunchbijeenkomst in De Letterbak. Het was een uitvloeisel van de behoefte om het Neje Noaberschap een nieuwe impuls te geven en mede tot stand gekomen op initiatief van de wijkvereniging Letterveld/Kerkedennen. Zo’n 25 mensen, waaronder een handvol gemeenteraadsleden, gaven gehoor aan de uitnodiging.

 

Het ‘Neje Noaberschap’ is een netwerk van verschillende partijen die samenwerken aan het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in Borne. Al enkele jaren wordt er in verschillende samenstellingen gezocht naar mogelijkheden om die gewenste verbinding handen en voeten te geven. De overtuiging van wijkcoördinator Marijke Adams en Leny Zomer van de wijkvereniging dat het vooral vanuit de samenleving zelf zal moeten komen, leidde tot het plan de ideeën en wensen die er leven ook daadwerkelijk te gaan ophalen en dus ‘on tour’ te gaan.

 

Laagdrempelig

Die laagdrempeligheid lijkt te werken, is de voorzichtige conclusie van beiden na afloop. “Onder het genot van een kop soep en een broodje je ideeën en wensen te kunnen delen en te kunnen sparren met mensen om resultaat te boeken, spreekt blijkbaar aan.” En alhoewel er nog geen concrete zaken gedaan konden worden vanmorgen, waren de aanwezigen toch content met de wijze waarop het samenzijn verliep. Zo passeerden de onveiligheid voor fietsers bij de ovonde, een ‘vervelende’ stoep bij Nettorama, alsook de plannen van een van de G1000 werkgroepen rondom een noaberhus de revue.

 

“Er wordt naar elkaar geluisterd, dat is al winst én we halen info op waar we wellicht iets mee kunnen”, vertelt Adams. Een van de deelnemers prijst het laagdrempelige karakter van de bijeenkomst. “Hier stap je toch wat makkelijker naar binnen dan bij het gemeentehuis of Kulturhus”, zo zegt hij. En Manon Pabon (Borne-Nu) ten slotte: “Noaberschap werkt alleen als je zelf ook noaber wilt zijn. Niet afwachten dus tot een ander iets bij je komt halen, maar je moet ook zelf iets komen brengen.” Het is de bedoeling dat de tour verder gaat en dat er ook in andere wijken dergelijke bijeenkomsten worden georganiseerd. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024