Patatdag in Het Dijkhuis
VRIENDEN VAN HET DIJKHUIS VERZORGEN PATATLUNCH

Patatdag in Het Dijkhuis

Je ziet ze genieten, de bewoners van Het Dijkhuis en de mensen van de dagopvang. Ze eten patat, kroketten, frikandellen, bamischijven en kaassoufflés. Zoals altijd tijdens patatdag is het stralend weer en onder grote parasols zit iedereen lekker aan tafeltjes. Ook een glaasje drinken wordt verstrekt want patat maakt dorstig.

 

Vrienden van Het Dijkhuis bieden patatdag aan

Een keer per jaar wordt deze maaltijd aangeboden. Bij de normale maaltijdverstrekking staat patat niet op het menu. Even naar een cafetaria gaan is er voor de meeste bewoners niet bij. Dus vanmiddag wordt volop genoten. Dit jaar vindt de happening al voor de zesde keer plaats en ook nu weer helpen vele vrijwilligers mee. De verpleegafdelingen worden ook bedacht: zij krijgen als eerste de patatjes geserveerd. Het personeel komt het wel ophalen. Daarna mogen de bewoners in de rij gaan staan en zelf hun maaltijd ophalen. Sommigen maken goed gebruik van hun rollator om ook voor vriend of vriendin de hap mee te nemen.

 

Frikandellen speciaal zijn favoriet, maar ook de kroketten smaken, zo te zien. Voor degenen die niet goed kunnen lopen wordt de bestelling opgehaald. In een mum van tijd zit iedereen te eten. Daarna mag het personeel ook een hapje eten. Voor de mensen in de dagbehandeling is binnen gedekt, de patat wordt opgehaald. Als toetje wordt ook een ijsje geserveerd. De dag kan niet stuk.

 

Vanuit de patatkraam

De heer Westerik, eigenaar van de kraam vertelt: “We zijn ongeveer twee uur bezig met opbouwen tot aan afbreken van de kraam. We verwerken 50 à 60 kg. geschilde aardappels en zeker 160 kroketten, 50 à 60 frikandellen en daarnaast naar behoefte de bamischijven en kaassoufflés.

 

Als we eenmaal beginnen met bakken moet de patat binnen een half uur klaar zijn. De mensen zijn gewend om rond 12 uur te eten, wij moeten dan ook alles voor elkaar hebben. De mensen vinden het geweldig om aan de kraam te komen, dat kunnen ze normaal gesproken niet meer. Mijn twee hulpen, Karin en Kevin (foto rechts) zijn toppers, kijk maar eens hoe ze doorpakken.”

 

De bewoners genieten

Een oma zit met haar kleindochter lekker te smullen. Aan een ander tafeltje wordt het volgende gezegd: “Het is heel gezellig, prachtig weer en je spreekt ook eens iemand anders waar je normaal niet mee in contact bent. Dat is toch leuk?” Een van de bewoonsters kan zich niet meer herinneren wanneer zij een frikandel speciaal heeft gegeten. “En dat kan nu, wat is dat fijn en lekker.” Ze geniet zichtbaar. Het is een drukte van belang, sommigen vinden de patat zo lekker dat ze nog een rondje doen. Het is de bewoners gegund. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hans Gloerich — 11 jun 2018
Heb je zelf ook nog een frietje kunnen scoren, Annemie?


    ‘Slavenmars’ ook in Borne

    Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
    30-11-2020

    Hart onder de riem van zuster Josephine

    “We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
    28-11-2020

    De foto’s zijn terecht

    Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
    28-11-2020

    RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

    Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
    22-11-2020

    Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre

    Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
    20-11-2020

    'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

    Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
    19-11-2020