Kinderen t Wensink spelen buiten
NEDERLAND VANDAAG N GROTE SPEELPLEK

Kinderen t Wensink spelen buiten

Vandaag, woensdag 13 juni, is het de Nationale Buitenspeeldag. Al meer dan tien jaar wordt deze dag door Jantje Beton en de kinderzender Nickelodeon in ons land georganiseerd en steeds meer gemeenten, wijken en buurten nemen de handschoen op en sluiten zich aan. Ook de kinderzender zelf gaat deze middag enkele uren ‘op zwart’ om kinderen te bewegen de straat op te gaan en buiten te spelen.

 

Ruim 80 kinderen

Inmiddels zijn er landelijk bijna 1.200 geregistreerde evenementen rondom deze dag, waaronder drie in Borne: op de Bornsche Maten, in ’t Oldhof en sinds vandaag ook in de wijk ’t Wensink.

 

“Een lang gekoesterde wens”, vertelt Martine Benneker van Borne Sport. Al enkele jaren proberen we via de wijkvereniging en de scholen deze dag van de grond te krijgen. Dit jaar lukte het met medewerking van basisschool Sprankel. Geweldig. Vanmorgen hadden we al ruim 80 aanmeldingen binnen van kinderen die wilden meedoen.”

 

En vanaf half twee vanmiddag is het dan zover. De Welemanstraat is voor deze gelegenheid gesloten voor het doorgaande verkeer en ook de pareerplaatsen voor de scholen en de aangrenzende woningen zijn autovrij gemaakt. “Al was dat nog wel even een dingetje”, aldus Martine, “maar uiteindelijk is het gelukt.”

 

Elektrische kokosnotenboom

Her en der staan speelattributen opgesteld, waaronder een mega-springkussen/stormbaan, er kan met houten blokken worden gebouwd, een ‘elektrische kokosnotenboom’ laat geheel onverwacht haar vruchten vallen en overal zijn met stoepkrijt speelveldjes op straat getekend voor voetbal, het tikspel of stoeprand gooien. Rondom het klimrek is een skelterbaan uitgezet. Ook kunnen kinderen in een afwasbak hengelen naar eendjes, mogen ze ringgooien en geschminkt worden. De ranja en zoete spekjes staan onder handbereik.

 

Keus genoeg en dat blijkt. In een lange rij sluiten de kinderen aan om de stormbaan op te kunnen, maar als het te lang duurt, rennen ze even vrolijk snel door naar het volgende onderdeel. Alles moet immers getest worden en het zou jammer zijn iets te missen. Vele moeders en leerlingen van de school verrichten hand- en spandiensten om de middag, die tot 17.00 uur duurt, in goede banen te leiden. Aan het enthousiasme van kinderen te oordelen, zijn ze daar voor de volle honderd procent in geslaagd. “Volgend jaar weer”, glundert Martine. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Buitenspeeldag 2018


  Sleutelhouders in zonnetje gezet

  Na de bijeenkomst Verbonden in Licht van 2017 heeft de werkgroep negen mensen bereid gevonden om...
  21-06-2018

  Plan voor 10 seniorenwoningen aan Molenstraat

  Op het terrein achter café De Klos is Ramdhani Vastgoed van plan om tien grondgebonden...
  20-06-2018

  Treinen toeterend door Borne

  Woensdagavond rijden de treinen langzaam en toeterend door Borne. De oorzaak is een seinstoring....
  20-06-2018

  Provincie zet vaart achter pip Elhorst-Vloedbelt

  Er zit vaart achter het provinciale inpassingsplan (pip) voor de Elhorst-Vloedbelt. Zoals bekend...
  20-06-2018

  Brandweer inzetten tegen processierups?

  Het aantal eikenprocessierupsen is dit jaar groter dan ooit, mede vanwege het warme weer. De...
  15-06-2018

  Pip Elhorst-Vloedbelt in gang gezet

  De provincie Overijssel zet de eerste stap voor een provinciaal inpassingsplan (pip) voor de...
  14-06-2018


  file:html/cookies.inc.html}